rok snežič, Anita Peček Stramšak Svet24.si

Je Snežičeva nova partnerica res razvpita Dijana...

bakren žleb Svet24.si

Nepridipravi ukradli žlebove z mrliške vežice

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

nu
nu
8 03.11.2018 08:55:11

ANKETA MED TRENERJI: Strateg Olimpije stopil v bran sodnikom, ŠTEVILNI delijo mnenje Maribora!

Martin Metelko
Kaj si o sojenju mislijo prvoligaški trenerji?

Kolegi iz tiskane izdaje Ekipa SN v današnji številki prinašajo veliko, kar 6 strani dolgo razpravo o sojenju v slovenski prvi ligi. Med drugim boste tam našli tudi mnenje vseh 9 trenerjev slovenske prve lige o tem, kakšni so slovenski delivci pravice. In medtem ko trener Olimpije Zoran Barišić brani sodnike, so številni drugi trenerji slovenskih prvoligašev na strani Maribora. Tukaj nekaj za pokušino, vse izjave slovenskih trenerjev (ob ostalem zanimivem branju) pa v DANAŠNJI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JO NAJDETE TUDI NA TRAFIKA24.SI.

Zoran Barišić (Olimpija): Moje mnenje je, da je preveč polemik o tem. Kdor me pozna, kdor me je spremljal v moji karieri, dobro ve, da nikdar nisem in nikdar ne bom kritiziral sodnikov. Tako je bilo v Avstriji, tako je bilo v Turčiji, tako bo tudi v Sloveniji. Ljudje se ne zavedajo, da sodniki opravljajo najtežje delo v nogometu. Jaz kot trener in mi kot klub se preprosto nočemo vključiti v to zgodbo. Imam veliko pomembnejšega dela, svojo energijo pa bom tudi v prihodnje porabljal izključno za svojo ekipo. Spoštujem prav vsakega sodnika, da se dogajajo napake, pa je jasno. Saj se vendarle dogajajo po vsem svetu! Če lahko grešimo trenerji in nogometaši, potem lahko tudi sodniki. To je povsem normalno. (...)

Simon Rožman (Domžale): Napake se dogajajo. Daleč od tega, da bi mi komurkoli zamerili. A problem je odnos sodnikov, njihovi odzivi. Mora se vedeti, kdo so deležniki nogometa in kdo kam spada. To je po mojem mnenju zelo pomembno sporočilo. Ko bom začel verjeti, da se nekatere stvari dogajajo namerno, potem ne bom več trener, kajti to potem ne bo imelo več nobenega smisla. Za zdaj v to še ne verjamem, se pa strinjam, da je bilo tudi v našo škodo storjenih veliko napak (...)

Ante Šimundža (Mura): Vsekakor je najpomembnejše to, da bi vsi skupaj stremeli k čim boljšemu slovenskemu nogometu. Da bi bilo takšno sojenje in da bi bila takšna kakovostna raven iger. Eno brez drugega ne gre, moramo sodelovati. Najboljši sodnik je gotovo tisti, ki je na igrišču neopazen. O tem, ali so delivci pravice na kakršenkoli način privilegirani, pa ne bi razpredal. To ni moja stvar, moja naloga je razmišljati o moji ekipi. In dejstvo je, da smo bili na nekaterih preizkušnjah prikrajšani za nekatere stvari. O tem ni niti dvoma in jasno je, da si tega ne bi želeli, ampak kot klub na to vendarle nimamo bistvenega vpliva (...)

Značke: sodniki, trenerji

Članki iz rubrike