stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

nu
nu
22 02.11.2018 17:50:54

HUD NAPAD na NK MARIBOR in VIOLE, kar iz domačega mesta

alesfevzer.com
To se ne zgodi prav pogosto, da v kar v Mariboru tako ostro udarijo po vijoličastem klubu in najzvestejših navijačih NK Marbor.

Oglasila se je stranka Levica Maribor in ostro grajala NK Maribor, ker ne ukrepa zaradi divjanja navijačev. Pismo Levice Marbor objavljamo v celoti in brez popravkov kot so ga objavili na njihovi spletni strani.

Levica Maribor: Javno pismo vodstvu NK Maribor ob nedavnih incidentih na nogometni tekmi Maribor-Olimpija
Nogomet je šport številka 1 v Mariboru. Na NK Maribor so ponosni tako tisti, ki so strastni nogometni navijači, kot tudi tisti, ki jih nogomet ali celo šport sploh ne zanima.
Tudi v Levici Maribor navijamo za vijolično moštvo, se veselimo zmag in smo žalostni ob porazih. Veselimo se enotnosti in športne strasti navijačev in ponosni smo, kako zelo smo Mariborčani povezani s celotnim moštvom.
Vendar huliganstvo k nogometu ne sodi! Na stadion ne sodijo rasistični in ksenofobni transparenti in slogani. Na stadion ne spada razbijanje in uničevanje opreme. Obsojamo obnašanje obeh navijaških skupin med in po zadnjem derbiju, 27. oktobra v Mariboru. Zmerjanje in pljuvanje po predsedniku nasprotnega moštva je nedopustno. Metanje stolov po igrišču je tudi nedopustno. Metanje bakel v otroka pa je popolnoma nesprejemljivo!
Mariborčanom je dovolj, da pred, med in po derbijih ne upamo na ulico v središču mesta, ker se bojimo nasilnih navijačev. Dovolj nam je, da morajo »navadni« navijači, med njimi tudi otroci, ki srčno navijajo za vijolične, biti priče nesprejemljivim navijaškim praksam tako Viol kot tudi nekaterih drugih navijaških skupin, nazadnje Green Dragonsov.
Pozivamo NK Maribor, da naredi najprej red pri sebi in neha podpirati in braniti Viole ter njihova nesprejemljiva ravnanja. Napadi Viol na trenerje, ki so se zgodili v preteklosti, niso bili ustrezno sankcionirani. Prav tako uničevanje stolov in druge opreme na stadionu, kot tudi ne metanje bakel in drugih pirotehničnih sredstev. Upravičeno se sprašujemo, kako dolgo še bo NK Maribor to dopuščal? Kaj se mora zgoditi, da bo nasilju rekel NE?! Kdaj boste huliganom prepovedali oglede tekem? Kdaj boste zahtevali od varnostne službe, da svoje delo opravlja tako, da vnos bakel in drugih prepovedanih predmetov ne bo več mogoč? Kdaj boste prepovedali vstop na tribune kršiteljem?
Na zadnjem derbiju 27. oktobra je nekdo v otroka vrgel baklo. Ali ni to dovolj, da bi naslednja tekma potekala brez prisotnosti huliganov in da bi resnični ljubitelji nogometa le-tega lahko spremljali brez strahu? Sprašujemo se, kaj se lahko zgodi naslednjič? Še kaj bolj nasilnega?
Mestna občina Maribor bo v prihodnjih letih financirala obnovo stadiona Ljudski vrt. Najmanj, kar lahko Mariborčani, torej financerji obnove, pričakujemo od NK Maribor, je resno prizadevanje, da bomo lahko vsi spremljali nogometne tekme NK Maribor v miru in brez strahu pred huliganstvom.
Enaka prizadevanja pričakujemo od Nogometne zveze Slovenije in jo pozivamo, da ob nešportnih praksah navijaških skupin in posameznikov ukrepa in jim v bodoče prepove oglede tekem ter s tem omogoči drugim ljubiteljem nogometa nemoten ogled tekem in športno navijanje.
ZA NOGOMET! PROTI HULIGANOM NA NOGOMETNIH TEKMAH!

Značke: nk-maribor, viole

Članki iz rubrike