pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

nu
nu
37 30.10.2018 10:47:02

IZREDNA novinarska konferenca NK MARIBOR! To je RAZLOG, tu so VSA POJASNILA!

Drago Wernig - TAKA
NK Maribor je danes sklical izredno novinarsko konferenco.

Ne, ni šlo za povezave z dogajanjem na zadnjem derbiju. Temveč so vijoličasti opozorili na izredno slabo sojenje v naši najboljši nogometni ligi.

"Imamo dokaze, da v slovenskem sojenju ni vse v redu. Slovenski sodniki so sicer znani kot dobri, a v tem koledarskem letu je bilo narejenih že toliko napak, kar pa še bolj boli, je to, da se te napake dogajajo v serijah" je novinarsko konferenco začel direktor kluba Bojan Ban.

"Več kot očitno je, da pri različnih klubih vidimo različno sojenje in vse, kar si želimo, je enoten kriterij," je nadaljeval in pojasnil: "Kar še bolj boli, je tudi nespoštljiv, vzvišen odnos v komunikaciji tako z igralci kot strokovnim vodstvom. To je letos veliko bolj opazno kot v preteklih letih."


Ban je še dodal, da sodnike plačujejo klubi in s tega stališča si vsi klubi zaslužijo enake kriterije, enako presojo. "Nekateri sodnik slovensko ligo uporabljajo kot poligon za dokazovanje na mednarodni ravni, kjer so sicer naši sodniki uspešni. Toda mi smo tisti, ki živijo, ki v PLTS tekmujemo, ki to ligo spoštujemo in tudi tu mora biti vse narejeno po pravilih."

"Nam, NK Mariboru se ni težko izpostaviti in opozoriti na napake. Vemo, da nihče ni nezmotljiv, a ko se napake dogajajo v serijah, v istih zadevah, pa se vprašamo, kaj se v našem prostoru dogaja," je še nadaljeval Ban in zatrdil: "Isto mnenje kot mi, deli večina klubov PLTS, a se ne želio javno izpostaviti."

Na koncu je še Ban dejal: "Vsi delamo napake, a NK Maribor zaradi svojih napak trpi. Mi skušamo te popraviti, na drugi strani pa sodniki za svoje napake ne odgovarjajo in ne čutijo nobenih posledic."

NK Maribor je svoje misli nato okrepil tudi z videogradivom.

Značke: maribor, sojenje

Članki iz rubrike