Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
29.10.2018 21:29:06
Deli članek:

TEŽAVAM ni videti konca: CONTE dokončno ODPADEL, Realu teče VODA V GRLO!

Reuters

Pri Realu so odpustili trenerja Julena Lopeteguija, a se je močno zapletlo pri imenovanju njegovega naslednika.

Ko je že vse kazalo, da se bo na klop kraljevega kluba usedel Antonio Conte, si je italijanski strokovnjak premislil. Tako naj bi se odločil po tehtnem premisleku. Za zdaj ni znano, zakaj je do tega prišlo, toda razlog ni povezan z denarjem. Nekako najbolj verjetno se zdi, da je službo zavrnil, ker je dobil občutek, da ga slačilnica ne bo sprejela, oziroma, da igralci pri tem ne bodo enotni.

Zato bo ekipo začasno vodil Santiago Solari. In tu se je vnovič zapletlo, po pravilih španske nogometne zveze 42-letni Argentinec lahko vlogo 'gasilca' opravlja največ 14 dni, do takrat pa bo moral Real registrirati Lopeteguijevega dokončnega naslednika.

To pomeni, da bo ekipo vodil na štirih tekmah, v pokalu z Melillo, v prvenstvu z Valladolidom, v ligi prvakov z Viktorio Plzen in v prvenstvu s Celto Vigo. Ker bo Solari prevzel člansko moštvo, bodo morali pri Realu najti še njegovo začasno zamenjavo v mladi ekipi. Po dveh tednih pa tudi on ne bo več imel pravice kot 'gasilec' voditi članov, v nasprotnem primeru bo Real moral plačati kazen.