Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
24.10.2018 10:39:53
Deli članek:

ŠOK VSEH ŠOKOV! Bo Olimpija za športnega direktorja pripeljala dolgoletnega člana Maribora!?

M24.si

Bo Olimpija dobila novega športnega direktorja?

Miran Pavlin je v intervjuju za Nogomanio priznal, da je njegova zgodba z Mariborom zaključena in da odvetniška služba rešuje še zadnje podrobnosti pri prekinitvi pogodbe z vijoličastimi. Zato se seveda poraja vprašanje, kaj bo nekdanji slovenski reprezentant počel v prihodnje.

Večkrat se je Pavlina povezovalo z odhodom v Olimpijo, v pogovoru pa dolgoletni pomočnik Zlatka Zahovića pri vijoličastih nikakor ni zavrnil možnosti, da bi se vrnil v Ljubljano. Še več, glede na njegove izjave gre sklepati, da bi ga takšna možnost celo zanimala. "Trikrat sem igral v Olimpiji, zakaj ne bi trikrat tudi delal v Olimpiji? Razšel sem se, kakor sem se. Skandirajo mi pa ravno ne. Mislim, da me spoštujejo, ker ni kar tako priti iz pete v prvo ligo. To je zgodovina, jaz to tako jemljem. Verjetno je kdo jezen name, ampak se ne obremenjujem s tem. Nogomet me je veliko naučil, predvsem to, da ljudje hitro zamerijo in odmerijo. Nobenih težav nimam v zvezi s tem. Prevečkrat sem igral za ta klub in se trudil zanj, da bi imel težave. Pomembno je, da je Olimpija danes tam, kjer smo jo vsi želeli. Da je konkurenčna Mariboru, da imamo to rivalstvo, ki naš nogomet drži gor," je dejal Pavlin. 

Drago Wernig - TAKA
Spregovoril je tudi o večnem derbiju: "To je edina razprodana tekma pri nas, kar pove veliko. Tega smo si želeli takrat, ko Olimpije ni bilo v prvi ligi. To je velika tekma, enakovredna tekma, predvsem pa je to težka tekma, na kateri odločajo malenkosti. Kje drugje lahko naši mladi igralci izkusijo to, da bodo potem pripravljeni na Evropo? Maribor je letos igral z Rangersom, tam je nekatere igralce pojedel ambient, 50.000 ljudi, ostra igra, iskra... Zato potrebujemo derbi, ki je najboljši približek tega."


Dotaknil pa se je tudi vprašanja, ali bo v tej sezoni Maribor brez Pavlina postal državni prvak. "Letos bo napeto do konca, čeprav ne verjamem, da bo odločal zadnji derbi, tako kot je recimo v lanski sezoni. Tesno bo, ampak recimo, da je letos na vrsti Maribor (smeh)."

Celoten pogovor z Miranom Pavlinom si lahko preberete tukaj