Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
1 24.10.2018 10:01:12

Hude OBTOŽBE na račun nekdanjega predsednika Olimpije: Rastoderju grozi ZAPOR!

Izet Rastoder
Arsen Perić
Afera, zaradi katere nekdanjemu predsedniku Olimpije Izetu Rastoderju grozi zaporna kazen.

Pred skoraj desetimi leti je v Sloveniji izbruhnila afera, v katero so bile vpletene številne osebe. Med njimi se je pojavilo tudi ime Izet Rastoder, gre pa za enega najbolj znanih slovenskih poslovnežev, ki je bil med drugim tudi predsednik nogometnega kluba Olimpija. Za njim je vodenje ljubljanskega kluba prevzel Milan Mandarić. Šlo je za kupovanje ponarejenega vozniškega dovoljenja, zaradi česar so se številni že pokesali, Rastoder pa se zatožni klopi uspešno izmika.

V obtožnem predlogu Rastoderju očitajo storitev kaznivega dejanja overitve lažne vsebine, za kar je zagrožena kazen do treh let zapora, so zapisali na portalu Siol. Na obtožni klopi bi se moral znajti skupaj z nekdanjim športnim direktorjem nogometnega kluba Olimpija (prej NK Ljubljana) Mirom Prezljem.


"Obdolžencema se očita, da sta na upravni enoti predložila potrdili o opravljenem vozniškem izpitu, po katerih so jima izdali vozniški dovoljenji, čeprav izpita nista opravljala in sta vedela, da je vsebina potrdil lažna," so za omenjeni portal pojasnili na tožilstvu.

A še pred pričetkom sojenja proti Rastoderju je prišlo do zapletov. Sodišče je moralo poslovneža namreč izločiti iz kazenskega postopka in ga nadaljuje zgolj proti Prezlju. Za to se je odločilo "iz razlogov smotrnosti, zaradi njegove nenavzočnosti". 

Pri tem ni znano, ali se je Rastoder izogibal sprejemanju sodne pošte in se ni odzval na pozive k udeležbi na glavni obravnavi, so še zapisali na portalu in dodali, da ljubljanski poslovnež že dalj časa ni dosegljiv za komentarje.

Značke: rastoder, kazen

Članki iz rubrike