stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Robert Balantič
Robert Balantič
1 24.10.2018 06:24:29

Vsi (tudi vi, OLIMPIJA), lahko rečete le – HVALA! Zaradi Maribora čisto prava BOGATIJA!

Slovenski klubi si bodo razdelili precej denarja.

Mariborčanom se v aktualni sezoni ni uspelo še četrtič v klubski zgodovini uvrstiti v ligo prvakov, tudi skupinski del lige Europa je ostal neuresničena želja. Vijoličasto pot na mednarodnem prizorišču je v tretjem krogu kvalifikacij za najprestižnejše tekmovanje prekinil škotski velikan Rangers, zato pa je bila zasedba iz Ljudskega vrta uspešnejša v prejšnji sezoni (2017/18), ko si je zagotovila nastop med 32 najboljšimi ekipami na stari celini ter v skupini z Liverpoolom, Sevillo in Spartakom osvojila tri točke; Darko Milanič in njegovi varovanci so dvakrat remizirali z Moskovčani in enkrat z Andaluzijci.

Čeprav je od takrat minilo že kar nekaj časa, pa si bodo tudi na ta račun preostali slovenski prvoligaši in še nekateri klubi v bližnji prihodnosti razdelili bogato finančno pogačo. Oziroma zelo bogato finančno pogačo iz Uefinih solidarnostnih sredstev iz naslova lige prvakov za delo z mladimi. Ta so od nekdaj kar zajetna, tokrat so zaradi nastopa vijoličastih med evropsko elito še zajetnejša, poleg tega se je lani začelo obdobje, ko je Uefa krepko povečala denarne nagrade.



Ko je Maribor pred tem v sezoni 2014/15 igral v ligi prvakov, je Uefa NZS namenila 722.630 evrov namenskih sredstev za razvoj mladinskega nogometa, tokrat je znesek neprimerno višji. Na voljo je več kot tri milijone evrov.

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE V SREDINI TISKANI IZDAJI ČASNIKA EKIPA SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA SPLETNI STRANI TRAFIKA24.SI!

Značke: nk-maribor, uefa, denar

Članki iz rubrike