Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ro
ro
0 21.09.2018 22:10:58

SENIJAD IBRIČIĆ o DOMŽALSKI krizi: Če bi imeli TORCIDO, ne bi bilo tako, MARIBOR pa je zdaj ...

Martin Metelko
Ob Kamniški Bistrici v pričakovanju zadnje preizkušnje v prvi četrtini prvenstva ne stanuje zadovoljstvo. Domžalčani so v dozdajšnjih osmih krogih zmagali le trikrat, enkrat so igrali neodločeno in kar štirikrat izgubili. Na zadnjih štirih tekmah so osvojili zgolj točko, toda kapetan Senijad Ibričić poudarja, da ni razlogov za paniko.

Kaj se dogaja z Domžalčani? To je že nekaj časa zelo pogosto in tudi nadvse zanimivo vprašanje, odgovor smo poiskali pri enem od najbolj izkušenih mož v zasedbi Simona Rožmana. "Ne dogaja se nič strašnega, to je v športu nekaj normalnega. Tako kot si v nizu pozitivnih rezultatov, ki si jih seveda vsi želimo, si včasih tudi v nizu negativnih. Zdaj je treba le najti rešitev, da bi se čim prej izvlekli iz negativnega, tako kot ob uspehih iščemo pravšnje rešitve, da bi trajali čim dlje," se je odzval Senijad Ibrićić in nadaljeval: "Drži, da lahko govorimo, da smo se znašli v manjši krizi, a po mojem mnenju le v rezultatski. Ker še zdaleč ne igramo tako slabo, kot bi mogoče lahko sklepali ob pogledu na lestvico. Na zadnjih štirih preizkušnjah, na katerih smo osvojili le točko, je bila igra pogosto na primerni ravni, imeli smo številne priložnosti, žal so v največji meri ostale neizkoriščene. Ampak preprosto pridejo trenutki, ko žoga noče v mrežo, ko se marsikaj zaroti proti tebi in posledično pride tudi do slabih izidov, ki se jim je v športu nemogoče izogniti. Poleg tega ne smemo zanemariti, da smo ostali brez treh, štirih zelo dobrih igralcev. Nogomet pač ni playstation, kjer enega igralca zlahka zamenjaš z drugim in nadaljuješ igro. Saj so prišli zelo dobri nogometaši, vendar čez noč ne gre. Potrebujejo čas, da se privadijo na ekipo in se uigrajo, toda prepričan sem, da bomo kmalu spet tam, kjer smo bili. Da bomo z igrišča spet odhajali nasmejani."

V takšnih trenutkih je v ekipi nadvse pomemben vpliv starejših, izkušenejših igralcev, da pomirijo mlajše, v katere se lahko hitro naseli strah, ki seveda vpliva na pomanjkanje samozavesti. "Zavedamo se te vloge in si jo prizadevamo uresničevati. To je normalno. Ko smo bili mlajši, so nam starejši vedno pomagali, nam svetovali, zdaj pa smo mi v položaju, ko moramo malce bolj ’nastaviti hrbet’. Iščemo rešitev iz nastalega položaja in ne dvomim o tem, da jo bomo našli. Sam sem bil že večkrat v podobni situaciji, zato vem, da je v tem trenutku pomembno le trdo delo in osredotočen pristop na vsakem treningu in tekmi. Vse se bo vrnilo, treba je dvigniti glave, še naprej garati in ohraniti mirnost," poudarja Senijad Ibričić.

Naš sogovornik se je moral v preteklosti ob slabših rezultatih soočati tudi s takšnimi in drugačnimi pritiski navijačev, v Domžalah tovrstne nevarnosti ni. Če se malce pošalimo, ni Torcide, s katero je imel eden od najpomembnejših členov v rumeni zasedbi že kar nekaj opravka. "Če bi bila, gotovo ne bi bilo tako mirno, kot je zdaj. Je pa vsekakor prednost, da imamo mir, da se lahko osredotočimo na svoje delo, kar je najbolj pomembno. Poleg tega je politika kluba takšna, da je v ekipi veliko mladih in tudi zato ni takšnega rezultatskega pritiska kot marsikje drugje. In tudi zato verjamem, da bomo hitro našli izhod iz tega položaja. Ker je edini pritisk, ki ga imamo, ta, ki si ga ustvarimo sami. Imamo podporo vodstva kluba in naša naloga je le čim boljše trenirati in dosegati temu primerne rezultate."

ibricic mm
Martin Metelko
Ampak pritisk navijačev vendarle pomeni tudi adrenalin in Senijad Ibričić ne skriva, da ga pogreša. "Da, pogrešam ga. Navsezadnje se nogomet igra zaradi gledalcev, zaradi navijačev. Ni lepšega kot priteči pred polne tribune, to daje nogometu poseben čar. V Domžalah je denimo povsem drugače, ko igramo proti Mariboru, Olimpiji ali na mednarodnem prizorišču. A ne le za nas, za celoten slovenski nogomet velja, da manjkajo polni stadioni. Da je ozračje na tekmah premalokrat takšno, da bi zlasti mlajši igralci lahko občutili, kaj zares pomeni biti nogometaš. Ampak razmere so takšne, kot so, s tem se je treba sprijazniti in iz sebe vedno iztisniti čim več."

Misli rumenih so zdaj pri naslednjem nasprotniku. V soboto dvakratne prvake čaka gostovanje pri 14-kratnih prvakih, ki zdaj in takoj bržčas niso najbolj zaželeni tekmeci. Ali pač? "Mislim, da je to v tej situaciji morda celo najboljše. Maribor je trenutno najboljši, je na vrhu in igra zares odlično, o vijoličastih lahko govorimo le z izbranimi besedami. Mi smo v krizi, ampak saj veste, kako pravijo … Treba se je izkazati, ko je najtežje. Maribor s svojo kakovostjo in ugledom iz vsakega posameznika izvleče maksimum, 200 odstotkov! Tekmeci nas bodo gotovo prisilili, da bomo pokazali vse, česar smo sposobni. Kakovosti imamo dovolj, o tem ni niti najmanjšega dvoma, želja po uspehu je neizmerna in zaradi vsega naštetega verjamem, da se bomo predstavili v želeni podobi," je z zanimivim razmišljanjem postregel novopečeni domžalski kapetan.

Članki iz rubrike