900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
3 15.09.2018 14:52:04

NOV TRENER OLIMPIJE pred potjo v Fazanerijo: Že prej sem slišal o PREKMURJU, v teh dneh pa ... Pa saj to je bistvo!

Grega Wernig
Zoran Barišić bo na ljubljanski klopi debitiral v vročem ozračju soboškega stadiona.

Nedeljski dvoboj med Muro in Olimpijo bo začinil tudi debi Zorana Barišića na ljubljanski klopi. Na Dunaju rojeni Balkanec srbsko-hrvaških korenin komaj čaka, da tudi s tekmo začne svojo naslednjo zeleno-belo zgodbo, začel pa jo bo v vročem ozračju Fazanerije.

"Že prej sem slišal, da so v Prekmurju nori na nogomet, v teh dneh so me s tem še toliko bolj seznanili. Kaj naj rečem: pred nami je tekma v super vzdušju. Stadion bo poln, na tribunah bo veliko navijačev; tudi naših. No, pa saj to je bistvo nogometa. To bo tekma, zaradi katerih je nogomet tako zelo poseben šport," pravi Dunajčan, ki se brez pretiranih težav izraža v mešanici srbščine in hrvaščine, čeravno pravi, da mu misli neprimerno bolj tekoče tečejo v nemščini. Naj vas njegov priimek ne zavede; Barišić je vseeno Avstrijec. In okolje, v katerem je preživel vse življenje, bo dajalo tudi ton igri njegove Olimpije. Na delu gre pričakovati disciplinirano zasedbo, ki pa bo vseeno imela nekaj ‘balkanskega navdiha’.

"Olimpija je klub, ki mora vedno gojiti napadalno," je odločno poudaril nekdanji trener dunajskega Rapida in nadaljeval: "Toda brez čvrste defenzivne strukture tudi igra v napadu ni prava. Potrebujemo primerno ravnotežje, čeprav je res, da tega ni lahko vzpostaviti čez noč. Vsekakor potrebujemo malce več časa. Ampak bodite brez skrbi, dobro vem, kakšen je trenerski poklic. Zavedam se, da če trenerji nimamo česa, potem nimamo časa. Vseeno nisem zaskrbljen, saj sem se na kratkih pripravah v Kranjski Gori prepričal, da sem prevzel skupino fantov, ki se želi učiti. In hkrati skupino fantov, ki se uči zelo hitro. Moji varovanci premorejo več kot dovolj kvalitete, upam le, da jo bomo kar najhitreje pretvorili v to, kar je v nogometu bistveno. Da bomo, seveda, kvalitetni kot celota."

Članki iz rubrike