profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
1 15.09.2018 12:51:14

DALIBOR VOLAŠ: Maribor je MOJ KLUB, ki pa ne bo moj

Drago Wernig - TAKA
Krčani bodo drevi gostili Mariborčane, vijoličastim pa bo pretil tudi nekdanji ljubljenec navijačev v Ljudskem vrtu.

Krčani z nestrpnostjo pričakujejo današnji dvoboj z Mariborom, v mestu z nuklearko je v zadnjih dneh mogoče občutiti kar manjšo evforijo. Že tako veliko zanimanje pa je dodatno dvignila uprava kluba, ki je poskrbela za pomembni okrepitvi v igralskem kadru.

Še več, uspelo ji je pripeljati igralca, ki bi morala odpraviti največjo težavo, s katero se ubada strokovno vodstvo z Alenom Ščulcem na čelu. Krčani si pripravijo dovolj priložnosti, a izkoristek je zelo skromen, samo štirje doseženi zadetki pomenijo, da so najmanj učinkovito moštvo lige. Za zadetke bosta zdaj zadolžena fanta, ki sta v karieri doživela marsikaj, zadnja sezona pa zanju nikakor ni šla po želenem scenariju. Legendarni član splitskega Hajduka Ante Vukušić in nekdanji ljubljenec navijačev Maribora Dalibor Volaš sta imeni, ki so ju na stadionu Matija Gubca pozdravili in sprejeli odprtih rok.

"Bilo je tik pred koncem prestopnega roka in težko je bilo najti klub. Imel sem nekaj ponudb, ki pa me niso prepričale. Navezal sem stik s trenerjem Ščulcem in prišlo je do sodelovanja. Dobro ga poznam, vem, kako dela in kaj pričakovati, tako da je bil on glavni razlog, da sem prišel v Krško," je za Ekipo SN med drugim povedal Dalibor Volaš, ki bo danes torej igral proti svojemu nekdanjemu klubu. V vijoličastem dresu je odigral skupno 159 srečanj in se veselil 62 zadetkov, zato bo tokratno zanj še bolj posebno. "Tekma bo posebna v smislu, da bo lepo ozračje. Če bom igral, bo to res pravi užitek. V Mariboru sem pustil največji pečat, to je preprosto moj klub, ki pa zdaj ne bo moj. Spoštovanje bo prisotno, a če bom dobil priložnost, bom dal vse od sebe, kar je povsem normalno. Maribor je favorit, ne strinjam pa se s tistimi, ki pravijo, da na taki tekmi nimaš česa izgubiti. To ni res. Seveda lahko izgubiš. Za nas je pomembna že točka, da o treh sploh ne govorim. Imamo mlado ekipo in za mlade igralce so tovrstne preizkušnje najboljše, da se izkažejo in pokažejo. Vsi bomo dali vse od sebe in upamo, da bomo izvlekli kakšno točko," pravi izkušeni primorski napadalec.

Članki iz rubrike