Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
0 09.09.2018 09:41:47

MATKO OBRADOVIĆ prvič v dresu MURE, nepričakovano zaigral tudi KAMERUNSKI NAPADALEC

Na prijateljski preizkušnji proti Siofoku se je v soboški zasedbi predstavil nov obraz.

Nogometaši Mure so tudi med reprezentančnim premorom ostali v ritmu tekem. V Ljutomeru so se v prijateljski preizkušnji pomerili z madžarskim drugoligašem Siofokom in ga premagali z 1:0 (1:0), edini gol je v 42. minuti dosegel Amadej Maroša.

Prvič je soboško mrežo branil Matko Obradović, v črno-belem dresu pa se je nekoliko nepričakovano predstavil še en nov obraz. Zaigral je 19-letni kamerunski napadalec Patrice Sousia, ki se je pred dnevi pridružil treningom nogometašev Aluminija, a očitno ni zadovoljil okusov Oliverja Bogatinova oziroma se s Kidričani ni dogovoril za sodelovanje.

Zdaj ga je torej pot zanesla v Mursko Soboto, sicer pa gre za igralca, ki ima za seboj nadvse kruto zgodbo. Nogometnih veščin se je naučil v akademiji Samuela Eto'oja, že pri 13 letih pa se je preselil v nogometno šolo Barcelone. V slovito La Masio, kjer se mu je leta 2015 življenje postavilo na glavo. Uefa je kaznovala katalonskega velikana s prepovedjo nakupa novih igralcev, hkrati so se morali posloviti nekateri, ki so pred polnoletnostjo prišli v klub na nedovoljen način.

sousia
vszi
Patrice Sousia je daleč od najbližjih ostal brez vsega, moral se je izseliti iz akademije, a ga je v svoj dom sprejela družina enega od soigralcev. Vmes je vadil v enem od lokalnih klubov, januarja 2017 pa se je vrnil v Barco, kjer je bil nazadnje član druge mladinske ekipe.

Članki iz rubrike