pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
0 19.08.2018 08:02:56

Drevi prvi derbi v novi sezoni! MARIBOR v prestolnico prihaja po TOLAŽBO, zmaji pa po ...

Grega Wernig
Nogometaši Olimpije in Maribora bodo drevi ob 20.30 odigrali prvi derbi nove sezone 2018/19.

Gostitelji največje tekme na domači sceni bodo Ljubljančani, ki še ostajajo tudi v evropskem tekmovanju, medtem ko bodo Mariborčani na gostovanju pri velikih tekmecih iskali tudi tolažbo za evropsko slovo med tednom.

Na lestvici je sicer v boljšem položaju Maribor, ki je na vrhu z desetimi točkami, medtem ko se prvaki iz Ljubljane po slabem začetku šele prebijajo navzgor, trenutno so peti. Pred derbijem ekipi loči pet točk, z zmago pa bi ta zaostanek vsaj nekaj zmanjšali.

Olimpija bo v derbi, ta bo zanesljivo privabil največ gledalcev doslej v sezoni v Prvi ligi Telekom Slovenije, vstopila samozavestno, saj je med tednom potrdila napredovanje v zadnji krog kvalifikacij evropske lige, finski HJK je odpravila s skupnim izidom 7:1, končno pa je zeleno-belim steklo tudi v napadu, saj so na zadnjih treh tekmah dosegli 11 zadetkov.

Mariborčani želijo nadaljevati zmagoviti niz v državnem prvenstvu, a so po drugi strani v Evropi za letos že končali nastope. Proti Glasgow Rangers so doma v Ljudskem vrtu v četrtek ostali brez napredovanja in brez gola, po drugi strani pa je lahko za Mariborčane vzpodbudna strelska forma doma, saj so v prvih štirih krogih domačega prvenstva dosegli že 15 zadetkov (Olimpija le šest).

V prejšnji sezoni je zadnji derbi v Mariboru maja dobila Olimpija s 3:2, zadnji v Ljubljani pa se je marca končal z neodločenim izidom 1:1.

Značke: nogomet, dp

Članki iz rubrike