Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
8 10.08.2018 08:24:20

MILANIČ po Glasgowu kritičen, pred PEKLENSKIM povratnim obračunom pa poudarja: MARIBOR je nekaj takšnih že odigral!

Darko Milanič
Drago Wernig - TAKA
Vijoličaste na povratni tekmi s škotskim velikanom čaka izjemno zahtevna naloga.

Mariborčanom se na kultnem Ibroxu ni izšlo po želenem scenariju. Ramgers si je na prvi tekmi 3. kroga kvalifikacij za ligo Europa z zmago 3:1 zagotovil dobro izhodišče za povratni dvoboj v Ljudskem vrtu, vijoličaste čaka peklensko zahtevno delo.

"Rezultat zagotovo ni dober. V delu prvega polčasa smo igrali izjemno dobro, nadaljevanje je bilo v celoti slabo. Celote seveda nikakor ne moremo oceniti pozitivno. Oba polčasa smo začeli slabo. Alarmantno oziroma nenavadno je, da drugi polčas na tekmi, kjer držiš pozitiven rezultat, začneš tako slabo. Od prve sekunde drugega polčasa smo igrali slabo, nasprotnik je skozi naše napake dobival energijo," je povedal Darko Milanič. "Ko nam je v organizaciji igre zmanjkal Tavares, ki je bil v prvem polčasu res dober, ni več šlo. Preveč napak smo naredili. Najlažje bi bilo reči, da so nekateri igralci imeli slab dan in da smo bili predolgo pod nasprotnikovim pritiskom. Na to se je treba navaditi. Denimo Dervišević se skozi celo tekmo ni navadil na ta pritisk, igral je bistveno prepočasi, nenatančno. To ni bilo podobno nam. Res pa je, da že nekaj časa tekme s tako agresivnim nasprotnikom nismo igrali," je nadaljeval trener vijoličastih.

pihler dw
Aleks Pihler
Drago Wernig - TAKA

Dosežen gol v gosteh vendarle ohranja upanje, toda za napredovanje bo treba pod Kalvarijo odigrati popolno tekmo. "Maribor je že odigral nekaj popolnih tekem. Nasprotnik je dober, mi pa bomo našo kvaliteto morali pokazati v vsaki minuti. Ne le v prvem polčasu, kot tokrat. Pokazali smo, da smo sposobni odigrati zelo dobro, a so bila ta obdobja kratka."

Članki iz rubrike