Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
4 09.08.2018 22:01:52

EVRO-OLIMPIJA NAVDUŠILA! Visoka zmaga in super popotnica ob protestih PROTI MANDARIĆU

Issah Abass
alesfevzer.com
Nogometaši ljubljanske Olimpije so v prvi tekmi 3. kroga kvalifikacij za evropsko ligo premagali HJK Helsinke s 3:0 (1:0). Povratna tekma bo prihodnji četrtek na Finskem.

* Stadion Stožice, gledalcev 4553, sodniki: Millot, Haquette in Luzi (vsi Francija).
* Strelca: 1:0 Issah (38.), 2:0 Kronaveter (50./11 m), 3:0 Issah (59.).
* Olimpija: Ivačič, Štiglec, Zarifović, Ilić, Putinčanin, Tomić, Črnic, Kronaveter (od 78. Gajić), Kapun, Avramovski (od 85. Savić), Issah (od 71. Suljić).
* HJK Helsinki: Rudakov, Sumusalo, Patronen, Obilor, Rafinha (od 89. Chrisantus), Dahlström (od 63. Jordan), Annan, Mensah (od 81. Alho), Yaghoubi, Riski, Klauss.
* Rumeni kartoni: Zarifović; Yaghoubi, Patronen.
* Rdeči karton: Črnic (83.).

Ljubljanski nogometaši pod vodstvom Aleksandra Linte so prvi del dvoboja z gosti iz Helsinkov opravili dobro. Na povratni obračun bodo odpotovali z lepo zalogo. V primeru, da bodo uspešni tudi na severu Evrope, jih čaka slabši iz dvoboja kvalifikacij za ligo prvakov med Crveno zvezdo in Spartakom iz Trnave. V Beogradu se je prva tekma končala z 1:1.

Olimpija je v prvem polčasu prevladovala v polju, a le redko izpeljala akcijo do konca. Kljub temu pa je povedla v 38. minuti, ko je po neuspešnih "škarjicah" Matica Črnica žoga malce na levi strani kazenskega prostora prišla do Abassa Issaha, ta pa je s "plasiranim" strelom zadel nasprotno stran vrat gostov.


Sicer pa so Ljubljančani resno zagrozili tudi v 17. minuti, ko je Daniel Avramovski, ta se je kar nekoliko presenetljivo pojavil v začetni postavi, zadel vratnico z roba kazenskega prostora. V peti minuti je mimo gola meril še Črnic, čez gol pa Nik Kapun v 36. minuti.

Črnic je bil blizu zadetka v sodniškem dodatku, a je finska obramba žogo izbila z golove črte. Domači so sicer menili, da je bila že čez, a sodnik ni bil tega mnenja.

Na drugi strani je bil najbolj nevaren Evans Mensah, ki je že v prvi minuti po napaki domače obrambe prišel do strela iz bližine, izkazal pa se je domači vratar Aljaž Ivačič. Mensah je zagrozil tudi po protinapadu v 30. minuti, ko je bil z leve strani le malo premalo natančen.

V 50. minuti pa je Olimpija podvojila prednost. Hannu Patronen je v kazenskem prostoru nepravilno zaustavil Kapuna, nakar je sodnik pokazal na belo točko. Najstrožjo kazen je zanesljivo izvedel Rok Kronaveter.

V 54. minuti je bil blizu novega zadetka Kapun, ki je sprožil z leve strani, na golovi črti pa je žogo odbil Faith Obilor. Zato pa je bil uspešnejši Issah v 59. minuti, ko je preigraval v kazenskem prostoru, nato pa iz bližine z desne strani spet ukanil Maksima Rudakova.

V nadaljevanju je Olimpija bolj ali manj brez težav nadzorovala potek tekme. V 83. minuti pa so ostali domači z igralcem manj, saj je Črnic dobil rdeči karton, potem ko je s hrbta podrl Rafinho. Gosti so imeli sicer eno nevarnejšo priložnost v sodniškem dodatku, a je Ivačič dobro posredoval.

Članki iz rubrike