stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 09.08.2018 15:11:14

OBUP! Se je res moralo zgoditi? Klub, ki je dal JOKIĆA, ILIČIĆA, ANĐELKOVIĆA …, je KONČAL ZGODBO

Martin Metelko
Ko ponos ni dovolj za nemoteno tekmovanje.

Zarici se v prejšnji sezoni ni uspelo obdržati v drugoligaški druščini, kar bi moralo pomeniti, da bodo v prihajajoči sezoni tekmovali v 3. SNL - center, vendar se to ne bo zgodilo. Kranjski klub se ubada s tako velikimi težavami, da si se vodilni možje odločili, da niso v stanju na ustrezen način se lotiti izziva v tretjem kakovostnem razredu tekmovanja. Zato so se mu odpovedali in bodo sezono začeli v najnižji ligi MNZ Gorenjska – Kranj.

"NK Kranj je stalnica v Slovenskem nogometnem prostoru. Rezultati preteklih let so preprosto navdihujoči. Z reorganizacijo tekmovalnega sistema, predvsem kar zadeva 2. SNL, brez podpore širše lokalne skupnosti preprosto nismo imeli dovolj moči, da bi vzdrževali – za naše okolje – raven, ki se je ne bi branile niti ekipe s precej večjim ugledom. Ko smo pred dvema letoma Gorenjsko in Kranj prebudili iz večletnega nogometnega sna, smo bili v očeh mestnih veljakov zgolj simpatični prodajalci zgodbe, katere se ne bi sramoval nihče v našem dragem mestu. Za ves trud in zagnanost smo bili s strani mestnih oblasti nagrajeni z ‘vrtoglavimi’ 1300 evri za igranje v drugi ligi. Ne glede na vse krivice, smo držali svoje glave nad gladino kar nekaj let. Po 17 letih igranja v tretji ligi, nam je brez pomoči okolice uspel preboj v drugo ligo, kjer smo igrali tri sezone. Ob pokvarjenosti sodnikov, Borošak na tekmi proti Krki, kasneje so se vrstile najstrožje kazni v Sežani, v ŠP Zarica,… smo zadnje prvenstvo zaključili z osmimi igralci ...

UO je že med prejšnjo sezono razmišljal o koncu zgodbe. Zarica ni Kočevje, Piran, Sežana, Hmezad Žalec, Zavrč, Primskovo, Olimpija pred leti … (Pre)pošteno smo sezono privedli h koncu, tukaj se naša nogometna filozofija končuje. Hvala vsem, ki ste nam in nam še vedno stojite ob strani. V prihajajoči sezoni vas prosimo, da še vedno obiskujete naše tekme, podpirate klub, v katerem so svoje talente brusili kapetan slovenske reprezentance Bojan Jokić, trenutno morda najbolj vroče slovensko nogometno ime Josip Iličić, borec brez primere Siniša Anđelković, preprost fantič Jaka Štromajer … Prepričani smo, da v naši ponosni Sloveniji ni veliko nogometnih okolij, ki so ustvarili toliko vrhunskih nogometašev," so v pojasnilu zapisali na spletni strani NK Kranj, ki je v prejšnji sezoni v 2. SNL igral pod imenom Zarica Kranj.

Članki iz rubrike