ana dolinar Odkrito.si

Ani Dolinar zaradi zapletov prekinili nosečnost

mešalec1 Svet24.si

Bodo nove hiše Slovencev ostale prazne in ...

intuicija 1 Petisvet

5 nujnih opozoril, da nekaj ni ...

glarus Svet24.si

FOTO: Pirati so jih presenetili s kalašnikovi

meghan markle stara Svet24.si

Tako bo osivela in se zgubala Meghan Markle

noge Najstnica.si

Preprost recept: Naravna krema za britje

HELENA BLAGNE napoved singla Kar bopa bo (final edit) Njena.si

Kako je bila Helena Blagne videti v resnici?

nu
nu
0 09.08.2018 15:11:14

OBUP! Se je res moralo zgoditi? Klub, ki je dal JOKIĆA, ILIČIĆA, ANĐELKOVIĆA …, je KONČAL ZGODBO

Martin Metelko
Ko ponos ni dovolj za nemoteno tekmovanje.

Zarici se v prejšnji sezoni ni uspelo obdržati v drugoligaški druščini, kar bi moralo pomeniti, da bodo v prihajajoči sezoni tekmovali v 3. SNL - center, vendar se to ne bo zgodilo. Kranjski klub se ubada s tako velikimi težavami, da si se vodilni možje odločili, da niso v stanju na ustrezen način se lotiti izziva v tretjem kakovostnem razredu tekmovanja. Zato so se mu odpovedali in bodo sezono začeli v najnižji ligi MNZ Gorenjska – Kranj.

"NK Kranj je stalnica v Slovenskem nogometnem prostoru. Rezultati preteklih let so preprosto navdihujoči. Z reorganizacijo tekmovalnega sistema, predvsem kar zadeva 2. SNL, brez podpore širše lokalne skupnosti preprosto nismo imeli dovolj moči, da bi vzdrževali – za naše okolje – raven, ki se je ne bi branile niti ekipe s precej večjim ugledom. Ko smo pred dvema letoma Gorenjsko in Kranj prebudili iz večletnega nogometnega sna, smo bili v očeh mestnih veljakov zgolj simpatični prodajalci zgodbe, katere se ne bi sramoval nihče v našem dragem mestu. Za ves trud in zagnanost smo bili s strani mestnih oblasti nagrajeni z ‘vrtoglavimi’ 1300 evri za igranje v drugi ligi. Ne glede na vse krivice, smo držali svoje glave nad gladino kar nekaj let. Po 17 letih igranja v tretji ligi, nam je brez pomoči okolice uspel preboj v drugo ligo, kjer smo igrali tri sezone. Ob pokvarjenosti sodnikov, Borošak na tekmi proti Krki, kasneje so se vrstile najstrožje kazni v Sežani, v ŠP Zarica,… smo zadnje prvenstvo zaključili z osmimi igralci ...

UO je že med prejšnjo sezono razmišljal o koncu zgodbe. Zarica ni Kočevje, Piran, Sežana, Hmezad Žalec, Zavrč, Primskovo, Olimpija pred leti … (Pre)pošteno smo sezono privedli h koncu, tukaj se naša nogometna filozofija končuje. Hvala vsem, ki ste nam in nam še vedno stojite ob strani. V prihajajoči sezoni vas prosimo, da še vedno obiskujete naše tekme, podpirate klub, v katerem so svoje talente brusili kapetan slovenske reprezentance Bojan Jokić, trenutno morda najbolj vroče slovensko nogometno ime Josip Iličić, borec brez primere Siniša Anđelković, preprost fantič Jaka Štromajer … Prepričani smo, da v naši ponosni Sloveniji ni veliko nogometnih okolij, ki so ustvarili toliko vrhunskih nogometašev," so v pojasnilu zapisali na spletni strani NK Kranj, ki je v prejšnji sezoni v 2. SNL igral pod imenom Zarica Kranj.

Članki iz rubrike