tina turner Odkrito.si

Tina Turner: Spregovorila o sinovem samomoru

Špela Pavlin Svet24.si

Nekdanja pevka Atomik Harmonik je vendarle ...

pikapolonica Petisvet.si

Poletni test: kaj pa vam prinaša srečo?

miro cerar bmw Svet24.si

Poklukar v parlamentu razkril Cerarjevo veliko ...

charles Svet24.si

Vojvodinja Cornwallska danes praznuje 72 let

paulina p Njena.si

Ljubezen na vasi: Izpadla Paulina razkrila ...

16260X2423 Njena.si

Tako zapeljiva je zaročenka Mirka Mayerja

nu
nu
0 09.08.2018 15:11:14

OBUP! Se je res moralo zgoditi? Klub, ki je dal JOKIĆA, ILIČIĆA, ANĐELKOVIĆA …, je KONČAL ZGODBO

Martin Metelko
Ko ponos ni dovolj za nemoteno tekmovanje.

Zarici se v prejšnji sezoni ni uspelo obdržati v drugoligaški druščini, kar bi moralo pomeniti, da bodo v prihajajoči sezoni tekmovali v 3. SNL - center, vendar se to ne bo zgodilo. Kranjski klub se ubada s tako velikimi težavami, da si se vodilni možje odločili, da niso v stanju na ustrezen način se lotiti izziva v tretjem kakovostnem razredu tekmovanja. Zato so se mu odpovedali in bodo sezono začeli v najnižji ligi MNZ Gorenjska – Kranj.

"NK Kranj je stalnica v Slovenskem nogometnem prostoru. Rezultati preteklih let so preprosto navdihujoči. Z reorganizacijo tekmovalnega sistema, predvsem kar zadeva 2. SNL, brez podpore širše lokalne skupnosti preprosto nismo imeli dovolj moči, da bi vzdrževali – za naše okolje – raven, ki se je ne bi branile niti ekipe s precej večjim ugledom. Ko smo pred dvema letoma Gorenjsko in Kranj prebudili iz večletnega nogometnega sna, smo bili v očeh mestnih veljakov zgolj simpatični prodajalci zgodbe, katere se ne bi sramoval nihče v našem dragem mestu. Za ves trud in zagnanost smo bili s strani mestnih oblasti nagrajeni z ‘vrtoglavimi’ 1300 evri za igranje v drugi ligi. Ne glede na vse krivice, smo držali svoje glave nad gladino kar nekaj let. Po 17 letih igranja v tretji ligi, nam je brez pomoči okolice uspel preboj v drugo ligo, kjer smo igrali tri sezone. Ob pokvarjenosti sodnikov, Borošak na tekmi proti Krki, kasneje so se vrstile najstrožje kazni v Sežani, v ŠP Zarica,… smo zadnje prvenstvo zaključili z osmimi igralci ...

UO je že med prejšnjo sezono razmišljal o koncu zgodbe. Zarica ni Kočevje, Piran, Sežana, Hmezad Žalec, Zavrč, Primskovo, Olimpija pred leti … (Pre)pošteno smo sezono privedli h koncu, tukaj se naša nogometna filozofija končuje. Hvala vsem, ki ste nam in nam še vedno stojite ob strani. V prihajajoči sezoni vas prosimo, da še vedno obiskujete naše tekme, podpirate klub, v katerem so svoje talente brusili kapetan slovenske reprezentance Bojan Jokić, trenutno morda najbolj vroče slovensko nogometno ime Josip Iličić, borec brez primere Siniša Anđelković, preprost fantič Jaka Štromajer … Prepričani smo, da v naši ponosni Sloveniji ni veliko nogometnih okolij, ki so ustvarili toliko vrhunskih nogometašev," so v pojasnilu zapisali na spletni strani NK Kranj, ki je v prejšnji sezoni v 2. SNL igral pod imenom Zarica Kranj.

Članki iz rubrike