Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
29.07.2018 10:49:32
Deli članek:

MARIBOR nad MURO brez MOČNEGA OROŽJA! Je to priložnost za črno-bele?

Drago Wernig - TAKA

Vijoličasti bodo v dvoboju s Sobočani pogrešali odličnega vezista.

Mariborčani so se v petek popoldne vrnili iz Gruzije, kjer so si v dvoboju s Čikuro zagotovili ugodno izhodišče za povratno tekmo 2. kroga kvalifikacij za ligo Europa, ki bo v četrtek v Ljudskem vrtu, a še pred tem jih danes čaka nova obveznost na ligaškem prizorišču. In nov izziv, pod Kalvarijo prihaja Mura.

"Nismo imeli veliko časa za pripravo, a smo tega vajeni in nam ne povzroča prevelikih težav," pravi Darko Milanič, ki nima na voljo vseh moči: "Glede na kader v Gruziji smo ostali brez Derviševića. Zaradi poškodbe je moral z igrišča že v četrtek, v zadnji minuti prvega polčasa si je zvil gleženj in ne bo nared. Ostali fantje pa so v dobrem trenutku in imajo velik navdih, kar je bilo opazno tudi na sobotnem treningu."

Drago Wernig - TAKA
Če bi sodili po odzivu v predprodaji, bi morale biti tribune dobro zasedene, sami ne bodo niti muraši, z ravnice naj bi pripotovalo okrog tisoč navijačev. "Vsi smo lahko zelo zadovoljni, da je odziv tako velik, da bomo imeli lepo ozračje na tribunah. Zato igramo. Mi pa moramo opraviti svoj del in upravičiti zaupanje navijačev, odigrati odločno, na zmago, všečno. Potrebujemo en komplet vsega, kar nas odlikuje v zadnjem času," pravi primorski strokovnjak na vijoličasti klopi.