mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
1 12.07.2018 10:22:16

Danes evropski začetek še za Maribor, Domžale in Velenje

Drago Wernig - TAKA
Potem ko so že sinoči s kvalifikacijami za ligo prvakov evropsko sezono začeli nogometaši Olimpije, bodo danes v Evropi aktivni tudi Mariborčani, Domžalčani in Velenjčani, ki jih čaka uvodni kvalifikacijski krog evropske lige.

Državne podprvake iz Maribora uvodoma čaka Partizani, petouvrščeni iz albanskega prvenstva, prva tekma pa bo ob 17.30 v Tirani.

"Pričakujem zahtevno tekmo, vendar z naše strani zelo dobro, odločno in kakovostno," pred tekmo pravi trener Maribora Darko Milanič. Štajerce v primeru napredovanja - povratne tekme bodo prihodnji četrtek - čaka boljši iz dvoboja med ekipama Čihura Sačhere in Beitar Jeruzalem.



Ob 17.30 bodo evropsko sezono začeli tudi pri Rudarju iz Velenja, ki bo prvo tekmo odigral doma, tekmec pa bo skromni sanmarinski Tre Fiori, ki je doslej vselej izpadel v prvem kvalifikacijskem krogu evropskih tekmovanj. V predkvalifikacijah pa je tokrat izločil valižanski Bala Town. Velenjčane ob uspehu v 1. krogu v 2. čaka romunski FCSB oziroma Steaua iz Bukarešte.

Domžale pa se bodo ob 20. uri spopadle v gosteh s Širokim Brijegom. Ta je v minuli sezoni osvojil četrto mesto v domačem prvenstvu. Zmagovalec dvoboja bo v 2. krogu igral z rusko Ufo, kjer igra tudi slovenski reprezentant Bojan Jokić.

Članki iz rubrike