tadej pisek Odkrito.si

Nič več skrivnost! To je dekle Tadeja Piška

Medicinske sestre na delo včasih prihajajo tudi bolne Svet24.si

Sestra Laura: Na delo tudi z visoko vročino

Duhovna pot Petisvet

Vse se ruši! Kaj se dogaja?

genova, morandi, viadukt Svet24.si

FOTO in VIDEO: Tragedija v Genovi: minister ...

danijel subasić Svet24.si

Za slovo se je odločil še eden od ognjenih ...

Rita Ora Najstnica.si

Rita Ora pokazala svoje telo v kopalkah

Tanja Ribič Njena.si

Tanjo Ribič na morju ujel zgoraj brez

ue
ue
1 16.05.2018 13:45:24

Za to priznanje je moral zbrati precej poguma: Z Mariborom je bil prvak, legenda zdaj simpatizira tudi z Olimpijo!

Vlado Kos / Cropix
Ob bližnjem derbiju misli bežijo tudi v preteklost.

Recimo v leto 2001 in takratni zadnji krog prvenstva, ko je obračun Olimpije in Maribora za Bežigradom neposredno odločal o naslovu. Izid je bil 1:1, kar je za prvo mesto zadostovalo vijoličastim. Zanje je zadel Barnabas Sztipanovics, strelec za Olimpijo je bil Sebastjan Cimerotič. Na klopi Maribora je bil takrat Ivo Šušak, ki je tako postal prvi tuji trener z osvojenim slovenskim naslovom, in to ostal dolgo časa, vse do Rodolfa Vanolija in predlanskega slavja Olimpije.

"Bivanje v Mariboru, delo in življenje v klubu je med najljubšimi obdobji v moji karieri," se je v pogovoru za Večer svojega obdobja pri vijoličastih spomnil Šušak. "Zelo sem vesel, da me ljudje iz okolja, v katerem sem se počutil zelo prijetno, niso pozabili. Veseli me, da imam kot tujec nekakšen poseben status v NK Maribor." Seveda mimo tokratnega derbija ni mogel iti. "Mislim da atmosfere, kot jo lahko naredijo Viole, v Sloveniji ne more nihče drug. V takšnem ambientu ima Maribor več možnosti, da iz tekme pride kot zmagovalec oziroma tisti, ki se bo približal naslovu."

O tem, kdo bo na koncu prvak, Šušak pravi: "Maribor je imel že velik zaostanek, zdaj pa se mi zdi, da je bližje naslovu. Čeprav moram priznati, da imam simpatije tudi do Olimpije. Zaradi Igorja Bišćana, ki je bil moj igralec v hrvaški mladi reprezentanci." Jasno pa je, za koga bo stiskal pesti. To je Maribor, ki je po njegovih besedah pustil veliko sled v trenerski karieri.

Celoten pogovor z Ivom Šuškom si lahko preberete TUKAJ!

Značke: maribor, sušak, olimpija

Članki iz rubrike