urankar Odkrito.si

Voditelju na TV Slovenija je najhuje pri ženskem ...

selma blair Svet24.si

FOTO: Hollywoodska zvezdnica šokirala z novico o ...

jasnovidnost Petisvet.si

6 znakov, da ste povezani z višjo silo

pahor štefanec Svet24.si

Šef KPK Boris Štefanec jamra zaradi 3500 evrov ...

Tanja Poberžnik (1) Svet24.si

Slovo še ene slovenske igralke

Kendall jenner Najstnica.si

Kendall Jenner šokirala z izbiro čevljev

Tara Zupančič in Jan Bučar Njena.si

Tara Zupančič se je popolnoma predala zabavi

nu
nu
0 16.05.2018 11:55:21

Olimpijin rabelj spregovoril: Katera ekipa mi je ljubša? Maribor ali Olimpija? To je moj odgovor ...

www.alesfevzer.com
Pričakovanja pred tekmo Olimpija – Ankaran so bila kristalno jasna. Prevladovalo je mnenje, da bodo Ljubljančani s precejšnjo lahkoto osvojili ves izkupiček in si zagotovili mirne priprave na večni derbi, toda razpletlo se je drugače. Razpletlo se je s presenečenjem, s senzacijo, ki jo je zrežiral vratar Primorcev Primož Bužan.

Bužan se je izkazal z nekaj dobrimi posredovanji, status heroja Ankarana pa si je prislužil v prvi minuti sodniškega dodatka, ko je zaustavil strel Ricarda Alvesa z bele točke. "Hvala bogu se je izšlo, kot smo si želeli. Na srečo sem 'zadel' pravo stran in Olimpiji žal zadal veliko bolečino, nam pa prinesel ogromno veselja.« 

Obramba, ki je zeleno-bele spravila v obup, ni bila naključna. »S trenerjem Jernejem Blaznikom sva v pripravi na tekmo opravila temeljito analizo tekmecev. Ricardo Alves je v dozdajšnjem delu prvenstva strel z bele točke dvakrat usmeril v levo vratarjevo stran in rekel sem si: 'Če je to storil dvakrat, bo najbrž tudi tretjič.' Na srečo sem imel prav,« se je nasmejal 21-letni vratar, ki je bil član mlajših selekcij Kopra, vendar na Bonifiki v članski konkurenci priložnosti ni dočakal, nakar se je preselil v Izolo in nato v Zarico, od koder je pred začetkom prejšnje sezone prišel v Ankaran.

S tem, ko je zadal udarec Olimpiji, je primorski čuvaj mreže seveda razveselil navijače Maribora. Mu je kateri od obeh klubov morda bolj pri srcu? »Ne, nimam posebnih simpatij do enega ali drugega. Jasno je, da sta velika kluba, da je med njima veliko rivalstvo, in oba imata moje spoštovanje,« je odvrnil Primož Bužan, ki je z obrambo v Stožicah morda celo odločilno vplival na boj za naslov prvaka.

CELOTEN POGOVOR Z VRATARJEM PRIMOŽEM BUŽANOM SI LAHKO PREBERETE SAMO V SREDINI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI! 

Značke: olimpija, ankaran, maribor

Članki iz rubrike