urankar Odkrito.si

Voditelju na TV Slovenija je najhuje pri ženskem ...

selma blair Svet24.si

FOTO: Hollywoodska zvezdnica šokirala z novico o ...

jasnovidnost Petisvet.si

6 znakov, da ste povezani z višjo silo

pahor štefanec Svet24.si

Šef KPK Boris Štefanec jamra zaradi 3500 evrov ...

Tanja Poberžnik (1) Svet24.si

Slovo še ene slovenske igralke

Kendall jenner Najstnica.si

Kendall Jenner šokirala z izbiro čevljev

Tara Zupančič in Jan Bučar Njena.si

Tara Zupančič se je popolnoma predala zabavi

nu
nu
0 16.05.2018 12:56:34

Vse dlake pokonci! Preživeli mariborski junak takole igral z velikani! In to poglejte, kje! (foto)

Grega Wernig
Ljubomir Moravac, nekdanji nogometaš, zdaj pa sodnik iz Maribora, se je pridružil številnim nekdanjim in sedanjim nogometnim zvezdnikom na zaključnem dogodku lige Europa v Lyonu. Odigrali so prijateljsko tekmo in tako poudarili pomen kampanje #EqualGame in njene vrednote.

V času, ko se evropska klubska sezona bliža svojemu razburljivemu zaključku, praznuje uspešna kampanja #EqualGame svojo prvo obletnico. Dan pred finalom so se v vasici lige Europa zbrali vsi igralci in igralke, ki so kampanji vdihnili življenje s svojimi neverjetnimi nogometnimi zgodbami.

Ljubomir se je pridružil portugalski legendi Luísu Figu, ambasadorju UEFA lige Europa Éricu Abidalu ter Adi Hegerberg in njeni zvezdniški soigralki pri ekipi Olympique Lyonnais Shanice van de Sanden.


"Če živiš za nogomet, ti bo nogomet pomagal, ko boš to najbolj potreboval," je povedal Ljubomir. "Po nesreči nisem videl načina, kako bi lahko nadaljeval z nogometom. Mislil sem, da je to konec moje kariere. Toda našel sem pot nazaj. Nisem več igralec, sem pa sodnik in odločen sem, da nadaljujem po tej poti." 

Na drugih prijateljskih tekmah pod okriljem kampanje #EqualGame/Respect na festivalu v Lyonu so se predstavili še nekateri partnerji UEFA s področja družbene odgovornosti - nogometaši amputiranci, na vozičkih in slepi - z namenom pozitivne promocije vključevanja, raznovrstnosti in dostopnosti v nogometu širom Evrope.

V duhu sporočila “Nogomet je za vse”, ki ga pošilja kampanja #EqualGame kot del projekta Respect, UEFA združuje nogometne zvezdnike in slehernike ter dokazuje, da je nogomet odprt za vse, ne glede na njihovo starost, spol, sposobnost, vero, spolno usmerjenost, narodnost ali družbeno poreklo.

UEFA Equal Game match  (12)
Uefa

Značke: moravac, figo, nogomet

Članki iz rubrike