jure kosir in njegova simona_preview Odkrito.si

Jure Košir se je zaradi otrok preselil

horoskop Svet24.si

Horoskop za petek, 18. januarja

duhovna ženska Petisvet.si

Če veste to, vidite v človeka skozi barve!

sneg, novo mesto1 Svet24.si

FOTO: Slovenijo je zajelo sneženje; zapadlo je do...

Lunin mrk, 27. 7. 2018 Svet24.si

Vse kar morate vedeti o prihajajočem luninem mrku

Kesha Najstnica.si

Znana pevka delila pomembno sporočilo

TANJA ZAGAR Njena.si

Zaprite usta: Ja, to je Tanja Žagar!

nu
nu
0 16.05.2018 12:56:34

Vse dlake pokonci! Preživeli mariborski junak takole igral z velikani! In to poglejte, kje! (foto)

Grega Wernig
Ljubomir Moravac, nekdanji nogometaš, zdaj pa sodnik iz Maribora, se je pridružil številnim nekdanjim in sedanjim nogometnim zvezdnikom na zaključnem dogodku lige Europa v Lyonu. Odigrali so prijateljsko tekmo in tako poudarili pomen kampanje #EqualGame in njene vrednote.

V času, ko se evropska klubska sezona bliža svojemu razburljivemu zaključku, praznuje uspešna kampanja #EqualGame svojo prvo obletnico. Dan pred finalom so se v vasici lige Europa zbrali vsi igralci in igralke, ki so kampanji vdihnili življenje s svojimi neverjetnimi nogometnimi zgodbami.

Ljubomir se je pridružil portugalski legendi Luísu Figu, ambasadorju UEFA lige Europa Éricu Abidalu ter Adi Hegerberg in njeni zvezdniški soigralki pri ekipi Olympique Lyonnais Shanice van de Sanden.


"Če živiš za nogomet, ti bo nogomet pomagal, ko boš to najbolj potreboval," je povedal Ljubomir. "Po nesreči nisem videl načina, kako bi lahko nadaljeval z nogometom. Mislil sem, da je to konec moje kariere. Toda našel sem pot nazaj. Nisem več igralec, sem pa sodnik in odločen sem, da nadaljujem po tej poti." 

Na drugih prijateljskih tekmah pod okriljem kampanje #EqualGame/Respect na festivalu v Lyonu so se predstavili še nekateri partnerji UEFA s področja družbene odgovornosti - nogometaši amputiranci, na vozičkih in slepi - z namenom pozitivne promocije vključevanja, raznovrstnosti in dostopnosti v nogometu širom Evrope.

V duhu sporočila “Nogomet je za vse”, ki ga pošilja kampanja #EqualGame kot del projekta Respect, UEFA združuje nogometne zvezdnike in slehernike ter dokazuje, da je nogomet odprt za vse, ne glede na njihovo starost, spol, sposobnost, vero, spolno usmerjenost, narodnost ali družbeno poreklo.

UEFA Equal Game match  (12)
Uefa

Značke: moravac, figo, nogomet

Članki iz rubrike