kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 04.03.2018 12:14:19

Miran Srebrnič v pričakovanju Olimpije: Če bi bili egoisti, bi se o tem lahko pogovarjali, a ne bomo jokali

www.alesfevzer.com
Štirikratni prvaki se bodo v letošnjo premiero podali v močno okrnjeni zasedbi in tudi zato Olimpija v mesto vrtnic prihaja v vlogi favorita, toda Miran Srebrnič zagotavlja, da bodo modro-beli kljub temu sestavili konkurenčno moštvo.

Na slovenski prvoligaški sceni bomo doživeli edinstven primer. Za tekmo Olimpija – Gorica je bilo predvideno, da bo sklenila 20. prvenstveni krog, a zdaj ga bo danes odprla in hkrati za nekaj časa tudi zaprla. Saj bo edina ta konec tedna, štiri preostale preizkušnje so namreč prestavljene na aprilski termin. "Proti višji sili ne gre. Razmere na ostalih stadionih so takšne, da ne dovoljujejo igranja nogometa, toda obenem menim, da bi bilo treba malce bolj temeljito razmisliti o koledarju tekmovanja. Predvsem v tej smeri, da bi decembra lahko odigrali kakšno tekmo več, saj so težave na začetku drugega dela prvenstva postale že skoraj običajne. To bi prav tako pomenilo, da bi lahko novo sezono poleti začeli malce pozneje," se je na spremenjen razpored tekmovanja odzval Miran Srebrnič.

Po preložitvi dvoboja na stadionu Matije Gubca modro-bele danes čaka letošnja premiera. Vremenske razmere v slovenskem Las Vegasu so takšne, da spopad z zeleno-belimi v niti enem trenutku ni bil vprašljiv. "Za nami je že osem tednom in pol priprav, treningov, in res je že skrajni čas, da začnemo igrati. Da se začne zares. Pred nami je nadvse naporno obdobje, ritem bo zahteven, poleg prvenstva nas čaka še polfinale pokalnega tekmovanja," pravi trener Gorice, a če smo malce zlobni, bi tudi njemu bržčas ustrezala prestavitev. "Če bi bili egoisti, bi se o tem lahko pogovarjali," je globoko vzdihnil Miran Srebrnič, ki bo pogrešal kar devet igralcev. "A tako pač je, ne bomo jokali in stokali. To bi bilo narobe. Ker ne drži, da nimamo dovolj igralcev. S tem namenom smo med zimskim premorom tudi razširili kader. V tekmo bomo krenili z zasedbo, ki jo v tem trenutku imamo na voljo. Mislim, da smo pripravljeni in sposobni odigrati na primerni ravni. Olimpija je vsekakor favorit, toda v nogometu so mogoča tudi presenečenja. Menim, da bomo kljub vsemu sestavili konkurenčno moštvo. S točko bi bili zadovoljni, vendar bomo iskali poti do vsega izkupička, seveda pa želim, da bi se odsotni igralci čim prej vrnili. Da bi imeli več rešitev, v napornem ritmu bomo vsakega še kako potrebovali," je še povedal Miran Srebrnič.

Članki iz rubrike