pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
2 04.03.2018 11:35:19

Iz omare nesojenega Mandarićevega sodelavca padel tudi SLOVENSKI OKOSTNJAK: Na Pohorju 'pozabil' plačati 15.000 EVROV

Primož Lavre
Novica, da želi Milan Mandarić k Olimpiji pripeljati razvpitega nogometnega funkcionarja Seada Karaselimovića, ki je prispeval ogromen delež k finančnem zlomu hrvaškega prvoligaša Istre, je pričakovano dvignila ogromno prahu.

Zagnali so vik in krik. Številni. Ko je postalo jasno, da se v Bosni in Hercegovini rojeni Sead Karaselimović dogovarja z Milanom Mandarićem, so na vrata slednjega potrkali številni takšni, ki so imeli z omenjenim funkcionarjem slabe izkušnje. Po naših informacijah naj bi Mandarića v to, naj si vendarle premisli, prepričeval celo trener Olimpije Igor Bišćan, menda je prvemu možu Olimpije plejado negativnih izkušenj s Karaselimovićem na dolgo in široko opisal celo župan Pulja Boris Miletić. Tamkajšnja mestna občina je delni lastnik Istre, torej je Miletiću bolj kot ne jasno, kaj je v klubu počela nekdanja uprava z Američanom Michaelom Gloverjem in njegovo desno roko Karaselimovićem na čelu.

PLAČAN ZGOLJ PREDUJEM
Ob tem je do nas prišla še ena zanimiva zgodba, ki priča o tem, da iz omare Seada Karaselimovića dejansko padajo tudi slovenski okostnjaki, če se lahko tako izrazimo. Kot glavni operativec puljskega kluba je Karaselimović pred časom vzpostavil stik z Miranom Ferkom, ki s svojim podjetjem organizira priprave športnih klubov v Mariboru in okolici. Dogovor med obema stranema je bil hitro sklenjen, pogodba podpisana in na Pohorju so se pred začetkom aktualne sezone pripravljali tudi nogometaši Istre.

Vodstvo rumeno-zelenih se je sprva še držalo dogovorjenega in Ferk je v dogovorjenem roku prejel predujem. Toda ko bi Karaselimović in njegovi sodelavci račun morali poravnati v celoti, so se – pogreznili v tla. No, še prej je Karaselimović v telefonskih pogovorih s Ferkom nič kolikokrat obljubil, da bo račun zdaj zdaj plačan. A nikdar ni bil. Niti do danes. Nogometaši Istre so se na Pohorju seveda dejansko pripravljali, ni vrag, da so se na Štajerskem počutili zelo dobro. Toda organizator, ki bržčas ne pomni tako bridke izkušnje, v zameno za to, kar jim je nudil, nikdar ni bil v celoti plačan. Ne govorimo sicer o astronomsko visokem znesku, sploh za svet nogometa, toda bržčas ga ni junaka, ki bi se kar tako sprijaznil z dejstvom, da ga je nekdo več kot očitno opeharil za 15.000 evrov.

To je vsekakor še ena od številnih takšnih in drugačnih zgodb (večina je, roko na srce, še kako negativnih), ki o Karaselimoviću krožijo po nogometnih krogih. In bi morala biti brez kančka najmanjšega dvoma še dodaten razlog, zakaj bi moral Milan Mandarić resnično še kako dobro premisliti, preden bi se za sodelovanje dogovoril s takšno osebo. Če mu že vse to, kar govorijo ljudje, ki so s Karaselimovićem dejansko sodelovali in se pri tem tudi močno opekli, ni dovolj …

sead karaselimovic
vszi

Članki iz rubrike