cavazza smrekar 1 Odkrito.si

Uresničena želja Sebastiana Cavazze in Ajde ...

Taksi Svet24.si

Zaradi nekaj deset evrov napadel taksista

tim bergling, dj avicii1 Svet24.si

Prvič po tragični novici o prezgodnji smrti se ...

Alek Minassian Svet24.si

FOTO in VIDEO: Nameren napad: znana identiteta ...

nick-jonas-billboard-music-awards-2016-03 Najstnica.si

Nick Jonas se je tako poklonil preminulemu ...

Indira Ekić in Matic Kolenc Njena.si

FOTO: Indira Ekić zasijala kot še nikoli

Anna Paynich Njena.si

MasterChef: Anna priznala, da najraje kuha gola

nu
nu
13 15.11.2017 08:09:55

Kdo bo sodil na derbiju v Ljudskem vrtu? Delivec pravice bolj po okusu ...

Drago Wernig - TAKA
Čeprav je marsikdo v deželici na sončni strani Alp prepričan, da je Damir Skomina v tem hipu z naskokom najboljši slovenski nogometni sodnik, slednji ne bo sodil niti na drugem novembrskem derbiju med Mariborom in Olimpijo.

Na prvem, ki je bil v soboto odigran v Stožicah, kjer se je zbralo okrog 7000 gledalcev, je sodil Roberto Ponis. Koprčan je svoje delo opravil povsem ustrezno, če bo tako v petek sodil tudi njegov kolega Matej Jug, potem se ljudje nad sojenjem ne bodo preveč razburjali. No, če je bil za Ponisa 127. večni derbi sploh prvi v sodniški karieri, bo v Ljudskem vrtu pravico delil sodnik, ki mu je vročica obračuna med največjima kluboma v državi vse prej kot tuja. Tolminec namreč premore bogate izkušnje s tekmami med Mariborom in Olimpijo, na večnih derbijih je v preteklosti sodil že desetkrat.

NAJVEČKRAT REMI
Nazadnje je imel glavno besedo 4. maja letos, ko je Olimpija v polfinalu pokala v Stožicah slavila z 2:1. V Ljudskem vrtu je pravico sicer delil na štirih derbijih, ob tem pa je še kako zanimivo, da na teh tekmah Olimpija ni izgubila niti enkrat. Jugovi večni derbiji pod Kalvarijo so se končali z rezultati 0:0 (2010), 0:1 (2013), 3:3 (2014) in 0:0 (2016). Nasploh se zdi, da je Jug srečnejši za Olimpijo. Zmaji so namreč slavili na treh Jugovih derbijih, Maribor le dvakrat, kar polovica vseh derbijev, na katerih je sodil 37-letnik, se je končala z remijem.

Skupno gledano je Jug Mariboru sodil na 60 tekmah (30 zmag, 18 remijev, 12 porazov), Olimpiji je pravico delil 42-krat (21 zmag, 8 remijev, 13 porazov).

Članki iz rubrike