Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Jure Bohorič
Jure Bohorič
31.08.2017 09:08:45
Deli članek:

Kaj se dogaja v Olimpiji!? Zmaji se spogledujejo z novim VRATARJEM!

Drago Wernig - TAKA

Današnji zadnji dan poletnega prestopnega roka bi lahko bil zanimiv tudi za Olimpijo, v prvi vrsti zato, ker slovo Roka Vodiška ni tako nemogoče, kot se zdi na prvi pogled.

Da ima šele 18-letni zdaj spet prvi vratar ljubljanskega kluba kar nekaj snubcev, ni skrivnost. Pred tedni se je zanj ogrel italijanski velikan Napoli, zanimanje prihaja tudi iz nekaterih drugih uglednih evropskih nogometnih držav. Prodaja nadarjenega vratarja je še toliko bolj verjetna, ker se končuje pravzaprav zadnji prestopni rok, v katerem lahko Olimpija z njim vsaj malce zasluži. Vodišku namreč ob koncu sezone poteče pogodba, nove pa ni na vidiku. In če bi tako ostalo tudi do zime, bi se že tedaj lahko s komerkoli dogovoril za brezplačni prestop čez leto dni. Če bo Vodišek res odšel, bo v navezi s hujšo poškodbo Nejca Vidmarja to za Igorja Bišćana slaba novica, saj bi mu v tem primeru ostal le en vratar (Aleksander Šeliga). No, toda v Stožicah so po naših informacijah že pripravili rezervni načrt, če bi se omenjeni scenarij res uresničil. 

Arsen Perić

Kratka ciprska epizoda
V pripravljenosti za podpis pogodbe z Olimpijo v primeru, da bi se prižgal alarm, je Aljaž Ivačič, vratar, ki ga navijačem zeleno-belih ni treba posebej predstavljati. Triindvajsetletnik je za Olimpijo namreč že igral med letoma 2012 in 2016, ko se je najprej kalil v mladinskem pogonu, nato pa dvakrat zaigral tudi za člane. Kot posojen se je dokazoval tudi za Rudar Trbovlje, Belo krajino in Radomlje, pri slednjih je igral v pretekli sezoni. Nedolgo tega je odšel na Ciper, kjer je podpisal za Pafos, a je pod taktirko Luke Elsnerja treniral le kratek čas. Ko je Pafos namreč okrepil tudi njegov rojak Jan Koprivec, je upravo zaprosil za prekinitev pogodbe, saj je pričakoval, da bo prva, in ne šele druga možnost. Po slovesu od Cipra se je Ivačič vrnil v Ljubljano, kjer že nekaj dni trenira in se pripravlja na podpis nove pogodbe. Z Olimpijo? Morda.