Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
30.08.2017 21:56:35
Deli članek:

Nova PRESTOPNA BOMBA iz Maribora: Vijoličasti z novo močjo, Zahović pripeljal še enega novinca (video)

Grega Wernig

Pred nekaj urami smo napovedali, da bi lahko vijoličasta slačilnica dobila novega igralca, zdaj o tem ni več dvoma.

Dare Vršič ni edina nova (stara) oziroma dodatna moč vijoličastih za nadaljevanje sezone. Kot smo že poročali, je športni direktor Zlatko Zahović v teh dneh zagnano iskal še kakšno okrepitev, namen je dosegel. V Ljudski vrt se je odločil privabiti 21-letnega v Etiopiji rojenega Izraelca (da, tako kot Sintayehu Sallalich) Liorja Inbruma. Gre za hitrega krilnega vezista, ki bo imel pod Kalvarijo status posojenega igralca Genta, po koncu sezone bodo Mariborčani imeli možnost odkupa pogodbe.

Vsekakor je zanimivo, da je Lior Inbrum Gent okrepil šele junija, Belgijci so zanj odšteli kar 2,1 milijona evrov odškodnine, toda trener Hein Vanhaezebrouck na njegove usluge ni računal, zato se je mladenič v dogovoru s svojim zastopnikom in vodstvom kluba odločil srečo poiskati drugod. Oziroma pod Kalvarijo, nadvse motiviran želi čim prej spet biti v tekmovalnem ritmu.


Zlatko Zahović je kakopak prepričan, da bo Darko Milanič poslej imel na voljo igralca, ki bo postal pomembni člen ekipe, poleg tega ni nepomembno spoznanje, da slovenskim prvakom za prihod 180 cm visokega Izraelca ni bilo treba globoko seči v žep, tudi finančna hierarhija v slačilnici ni porušena.

Lior Inbrum je sicer pred prestopom v Gent tri leta igral v dresu Ashdoda, ki ga je pred dnevi okrepil Blessing Eleke, na 85 tekmah je dosegel 21 golov. Kako uspešen bo v Mariboru? Predstavo o tem, kaj zmore, si lahko naredite ob ogledu priloženega videa.