Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
04.07.2017 18:33:54
Deli članek:

Tekmeci vijoličastih: Hoteli smo Maribor, dobili smo ga. Da se le ne bi spet pogovarjali o sodnikih ...

Drago Wernig - TAKA

Nogometaši Zrinjskega optimistično pričakujejo evropski spopad z zasedbo iz Ljudskega vrta.

Nogometaši Zrinjskega se zagnano pripravljajo na obračun z vijoličastimi. Plemići, kot pravijo tekmecem Maribora v 2. krogu kvalifikacij za ligo prvakov, so v tem trenutku na nek način neznanka tudi sami sebi. Po kar korenitih spremembah je o kakovosti zasedbe slišati precej nasprotujočih si mnenj, toda optimizma v Mostarju kljub vsemu ne manjka.

"Izgubili smo nekaj pomembnih igralcev, kot sta denimo Tomić in Petrak, prav tako ni več Mešanovića, ampak zato sta tukaj Kajkut in Mrkajić, prišlo je tudi veliko novih, mladih igralcev, ki se šele morajo dokazati in opozoriti nase. Mislim, da je bila naša podoba na dozdajšnjih štirih prijateljskih preizkušnjah obetavna," je za mostarski Dnevni list povedal izkušeni vezist Nermin Jamak, ki se zelo dobro zaveda zaveda, da so pričakovanja tudi v novi sezoni visoka. Kot se za prvaka pač spodobi: "Popolnoma jasno je, da bomo storili vse, da bi še tretjič ubranili naslov prvaka, kar do zdaj ni uspelo še nikomur. Kar zadeva Evropo, smo si želeli Maribor in na koncu nam ga je ples kroglic tudi namenil. Vemo, da to ni ista ekipa kot pred tremi leti, ko nas je izločila in zaigrala v skupinskem delu lige prvakov, tako da se zavedamo spoznanja, da bomo imeli vsaj nekaj možnosti."

Med igralci, ki bodo v središču pozornosti, bo gotovo Jasmin Mešanović. V prejšnji sezoni je bil najboljši strelec Zrinjskega, zdaj bo na nasprotni strani v vijoličasti opravi slovenskih prvakov. Nekateri se šalijo, da bi bil lahko v teh dneh v vlogi dvojnega vohuna. "Po Mešanovićevem odhodu se z njim še nisem slišal, vendar dvomim, da bi našim fantom, ki so bili z njim v stiku, o Mariboru razkrival kaj posebnega. Ne verjamem. Je pa razumljivo, da bo svojim novim delodajalcem zaupal čim več koristnih informacij o Zrinjskem," pravi Nermin Jamak in dodaja: "Če bomo pokazali vse svoje sposobnosti, če bomo dali vse od sebe, je vse mogoče. Visoke temperature v Mostarju, na katere Mariborčani gotovo niso navajeni, so naša prednost. Imam dober občutek, da bi nam lahko uspelo, a bomo videli, kako se bo vse skupaj razpletlo. Lani poleti se je Zrinjski proti Legii predstavil v zelo dobri luči. Poljaki so napredovali tudi s sodniško pomočjo, verjamem pa, da se letos o takšnih stvareh ne bomo pogovarjali."