Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
04.07.2017 16:46:35
Deli članek:

Samozavest serijsko: Olimpija je boljša od Vaase

Martin Metelko

Pred povratno tekmo Ljubljančanov s Finci v zeleno-belem taboru samozavestni in prepričani v uspeh.

Finska Vaasa bo v Ljubljani branila minimalno prednost s prve tekme. Trener Igor Bišćan je poudaril, da bo njegovo moštvo moralo zaigrati bolj konkretno v napadu, vseeno pa se zaveda, da bo moralo v visokem ritmu odigrati vseh enajst igralcev, ki bodo stopili na zelenico. "Počasi napredujemo, v roku štirih tednov bomo videli, kaj smo naredili, delati pa moramo maksimalno, da se uvrstimo v drugi krog. Fince spoštujemo, vseeno pa menim, da smo boljše moštvo. To moramo dokazati na igrišču," je dejal hrvaški strokovnjak, ki se bo v četrtek prvič predstavil ljubljanskim navijačem.
Nejc Vidmar je na Finskem branil prvo evropsko tekmo v dresu Olimpije, a ni bil zadovoljen s končnim rezultatom. Tudi on je trdno odločen, da bo s soigralci na povratni tekmi popravil vtis: "Tekmo na Finskem smo že pozabili. Sam sem sicer precej razmišljal o prejetem golu, a v nogometu velikokrat odločajo milimetri. Verjamem v našo zmago ter uvrstitev v drugi krog, kjer bi nas kot nagrada čakala tekma z močnim nasprotnikom."
Podobno razmišlja tudi novinec v zeleno-belem dresu Tomislav Tomić, ki ga bodo ljubljanski ljubitelji nogometa kmalu prvič videli na delu. "V Ljubljani so me odlično sprejeli. Počutim se, kot da sem tukaj že dalj časa. Vzdušje v moštvu je odlično. Pripravljeni smo na povratno tekmo. Vsi verjamemo v uspeh," je bil jedrnat najboljši nogometaš minulega prvenstva v BiH.