Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
06.06.2017 07:58:11
Deli članek:

Nekdanji napadalec zmajev Tomo Šokota: Bišćanov edini problem je Zahović

www.alesfevzer.com

Nogometaši Olimpije bodo v sobotnem dopoldnevu začeli novo poglavje. Z novim trenerjem. Vse oči bodo uprte v Igorja Bišćana, nekdanji član zagrebškega Dinama, Liverpoola in Panathinaikosa se bo prvič lotil prvoligaškega izziva in si z zmaji prizadeval naslov prvaka vrniti v prestolnico. V Stožice.

Če ga pri nas še ne poznamo dovolj dobro, pa Igorja Bišćana odlično pozna nekdanji napadalec Olimpije Tomo Šokota, ki je v zeleno-belem dresu igral v sezoni 2010/11, zdaj v Ljubljano prihaja njegov odličen prijatelj, delo katerega je pri Rudešu podrobno spremljal. "Kaj bi vam lahko povedal o Igorju? V prvi vrsti vse najboljše. Z Rudešem mu je uspel izjemen dosežek. Ekipo, ki je bila pred tem vedno na sredini lestvice oziroma okrog šestega mesta, je popeljal med prvoligaše, kar je bilo veliko presenečenje. A le za tiste, ki Igorja Biščana ne poznajo. Naredil je nekaj sprememb v načinu dela, disciplina v niti enem trenutku ni bila vprašljiva. Moštvo je bilo pod njegovo taktirko konstantno, navsezadnje gre tudi za zasedbo, ki je v pokalnem tekmovanju celo Rijeki povzročila veliko preglavic. Je zelo karakterna oseba in ima zmagovalno miselnost. Rad zmaguje in je nadvse željan dela, ki se ga je lotil. Njegova motivacija je na najvišji možni ravni in mislim, da bo uspešen tudi z Olimpijo," pravi Tomislav Šokota. 

Težko bi našli klub, ki nima takšnih in drugačnih prišepetovalcev s strani, Olimpija pri tem niti po naključju ni izjema. Kvečjemu nasprotno, tovrstnim pritiskom se je skoraj nemogoče izogniti. Kako se spopada s tem? "To pri njem ne gre skozi. Nikoli ni in nikoli ne bo. Tako je bilo v časih, ko je igral, v trenerskem poslu se glede tega ni nič spremenilo. Ima svojo vizijo, od katere ne odstopa, in krog ljudi, ki jim maksimalno zaupa. Če bi se morda pojavili kakršnikoli pritiski, se bo umaknil. Na tak način ni pripravljen delati," je še povedal Tomo Šokota, ki svojemu prijatelju na zeleno-beli klopi torej predvideva lepo prihodnost. V Stožicah bi lahko naredil dober posel, toda … "Hja, rekel sem mu, da bi utegnil biti njegov edini problem Zahović."

CELOTEN POGOVOR Z NEKDANJIM NOGOMETAŠEM OLIMPIJE SI LAHKO PREBERETE V TORKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, DOBITE JO TUDI NA TRAFIKA24.SI.