Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
il
il
05.06.2017 22:15:56
Deli članek:

Presenečenje, nekdanji slovenski reprezentant na klopi novopečenega prvoligaša

NK Triglav

Po treh letih se je Triglavu uspelo vrniti v prvoligaško druščino, do prvega mesta med drugoligaši so Kranjčani prišli precej suvereno. Ekipa je trenutno na dopustu, priprave se bodo začele prihodnji v ponedeljek, toda danes je iz gorenjske prestolnice prišla dokaj presenetljiva novica. V klubu so se odločili za zamenjavo trenerja.

Na klopi Triglava tako ne bomo več videli Siniše Brkića, ki je postal že kar nekakšen zaščitni znak bordo-belih. Trener največjega gorenjskega kluba je bil vse od leta 2010, s tem, da je leta 2013 za šest mesecev svoje mesto prepustil Dušanu Kosiću. Po uspešni zadnji sezoni pa se je odločil, da je bilo dovolj. Toda to ne pomeni, da zapušča klub, nikakor ne, že nekaj mesecev namreč opravlja tudi vlogo športnega direktorja, ki se ji bo odslej lahko posvetil v celoti.

Njegova prva poteza pa je bila, da je za svojega naslednika imenoval nekdanjega tekmeca na igrišču in 37-kratnega slovenskega reprezentanta Tončija Žlogarja. 

V igri za novega trenerja Triglava je bilo več imen, izbira pa je padla na Žlogarja, ki je do prvih trenerskih izkušenj prišel pri zamejskem klubu Kras Repen, kjer je tudi končal športno pot. Z njim je nastopal v italijanski četrti ligi, septembra lani pa se je preizkusil na klopi slovenskega drugoligaša Brd. S slednjimi je torej tekmoval tudi proti Triglavu, z njim dvakrat izgubil in mu enkrat odščipnil točko, Brda so sezono končala na šestem mestu in bodo tako drugo leto zapored igrala med drugoligaši.

Triglav in Žlogar sta se dogovorila za dveletno sodelovanje.