Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
05.06.2017 20:26:20
Deli članek:

Uradno: Maribor potrdil prvo okrepitev. Zlatko Zahović: Želimo mu dobrodošlico v vijol'čnem svetu!

Grega Wernig

Zlatko Zahović je pripeljal prvo poletno okrepitev v Ljudski vrt!

Kar se je dolgo napovedovalo, se je naposled tudi uresničilo. Vijoličasti imajo prvo poletno okrepitev, to je po pričakovanjih postal dozdajšnji branilec Rudarja Jean-Claude Billong! Robustnemu Francozu je s knapi potekla pogodba, z Mariborom pa je podpisal za tri leta.

"Trenerji osvajalci pravijo, da se ekipa začne sestavljati iz obrambe. Želeli smo okrepiti ta del in izbrali smo branilca, ki je vsem dobro znan obraz s slovenskih igrišč. Njegova telesna moč, hitrost, skok igra so značilnosti, ki nam bodo prišle prav. Jean-Claude se bo ekipi pridružil že ob začetku priprav in mu želimo dobrodošlico v vijol'čnem svetu," je prihod visokoraslega branilca pokomentiral športni direktor Zlatkoa Zahović.


"Zelo se veselim igranja v Mariboru. Prestop k najboljšemu klubu v Sloveniji pomeni zame velik korak naprej, zahvaljujem se klubu za zaupanje. Imel sem nekaj ponudb iz drugih držav, a sem po pogovoru s športnim direktorjem vedel, da bom igral za Maribor. Predstavil mi je projekt in dileme ni bilo. Ponudbi Zlatka Zahoviča nisem mogel reči ne. Sezona na slovenskih igriščih bo prednost in mi bo olajšala prilagajanje. Ekipa, ki mi je v prejšnji sezoni povzročala največ težav v medsebojnih dvobojih, je Maribor. Tudi zato sem tukaj. In zaradi kvalifikacij v evropskem pokalnem tekmovanju, zaradi želje po osvajanju trofej. Pripravljen sem na nov izziv in od prvega dne bom začel s trdim delom. Upam, da bodo navijači zadovoljni z menoj in bomo imeli veliko razlogov za skupno veselje," pa so bile prve besede Billonga.

Francoski branilec se bo z novimi soigralci spoznal že 8. 6., ko Mariborčani začenjajo s pripravami na novo sezono.