Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
01.04.2017 09:36:18
Deli članek:

Maribor z odgovorom razkril svoje načrte

Nikola Miljković

Čeprav imajo na vrhu prvenstvene lestvice dvanajst točk prednosti pred najbližjim zasledovalcem, in bi jim naslov prvaka lahko odnesel samo čudež, v Mariboru razmišljajo s trezno glavo in ničesar ne prepuščajo naključju.

Vijoličaste nocoj (20.15) čaka precej zahtevno gostovanje v Krškem, ki v dvoboj vstopa po dveh zaporednih zmagah. Nasprotnik in dobre igre domače ekipe zagotavljajo pravi nogometni spektakl na stadionu Matija Gubca, ki bo zagotovo poln.

Ne dvomimo, da bomo na zelenici videli pravi boj, zunaj njega pa vsi zelo dobro vemo, da med kluboma vlada veliko spoštovanje, kar dokazujeta tudi z zglednim sodelovanjem. To se je začelo že lani, videti pa je tako, da Maribor posavskemu prvoligašu posodi kakšnega od svojih mladih, nadarjenih igralcev, kar je koristno za vse vpletene strani. Krčani dobijo nekaj kakovostnih igralcev, Mariborčani fante, na katere trenutno ne računajo, pošljejo na kaljenje v prvo ligo, igralci pa dobijo prepotrebne minute in izkušnje.

Do zdaj je bilo vedno tako, da po gentlemanskem dogovoru posojeni fantje niso smeli igrati v medsebojnih dvobojih. Po naših informacijah pa se je tokrat prvič zgodilo, da so nuklearci v Ljudski vrt naslovili prošnjo, in vprašali, ali bi Mariborčani vseeno privolili v to, da bi Damijan Vuklišević, Robert Pušaver in Martin Kramarič lahko igrali na današnji tekmi.

Trinajstkratni prvaki so si vzeli nekaj časa za razmislek, na koncu pa odgovorili - negativno. S tem so pokazali, da kljub visoki prednosti pred Olimpijo ne želijo tvegati. Vseeno pa je bil odgovor kar pričakovan, saj v prejšnjem obračunu z Radomljami niso blesteli, zelo verjetno pa nameravajo v Krškem nastopiti z nekoliko spremenjeno postavo in nekaterim nosilcem igre nameniti počitek, saj je ritem tekem zelo naporen, naslednja preizkušnja jih namreč čaka že v sredo, ko bodo v prvi tekmi polfinala pokala gostovali prav v Stožicah. Omenjeni tercet pa bo nocoj torej sedel na tribuni stadiona Matija Gubca.