Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
31.03.2017 20:38:12
Deli članek:

Pavlin udaril, kot še nihče: Ostro o Olimpiji in še ostreje o Katancu!

Brez ovinkarjenja, brez olepševanja. Miran Pavlin brez dlake na jeziku.

Pri Mariboru so se odzvali na zadnje dogodke v slovenskem nogometu. Strokovni sodelavec vijoličastih Miran Pavlin je v pogovoru za dnevno informativno oddajo 24ur se je nekdanji član zlate slovenske generacije obregnil ob Olimpijo in še posebej Srečka Katanca

"Nerealno bi bilo takšno točkovno prednost pričakovati po tem, ko smo bili pozimi točkovno izenačeni. Derbi je naredil svoje," je Pavlin najprej pokomentiral velikansko prednost 12 točk Maribora pred Olimpijo in nekaj besed namenil kadrovanju Ljubljančanov: "Njih je bilo težko razumeti, ker so imeli vseeno enako število točk kot mi. Zakaj spremeniti celo ekipo? Njihova kriza je pričakovana. Javno sem povedal, da mi je to, kar počnejo, živa neumnost." 

Maribor potrebuje še 18 točk do naslova prvaka, kar pomeni, da bi lahko bil prvak že po naslednjih šestih krogih. Naslov bi lahko proslavil kar na zadnjem večnem derbiju na Stožicah 29. aprila: "Tako ali tako hočemo vsako tekmo zmagati. Upamo, da bo po šestih tekmah dovolj za prvaka. V nogometu slučajev ni. Če bo prišlo do tega, da bomo naslov osvojili na Stožicah, bomo še dodatno nagrajeni."

Za konec se je Pavlin precej obregnil tudi ob Srečka Katanca. "Res se počutimo zapostavljene, ker 24 ur na dan delamo, se trudimo, vzgajamo mlade. Ta štiri leta, kar se dogaja … Tudi selekcija sama, ki je zdaj nastala, tudi rezultati … Ne moremo biti zadovoljni. Upravičeno smo jezni. Absolutno moraš poklicati najboljšega strelca! Če je slovenski državljan, seveda. Že zaradi tega, da daš pomen slovenski ligi. Ker slovenska liga je odlična, zelo kakovostna liga," pravi Pavlin in odgovarja na vprašanje, zakaj po njegovem mnenju Katanec ni vpoklical Luke Zahovića: "Jaz upam, da ni kakšna zgodovina vmes …"