Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
31.03.2017 21:12:50
Deli članek:

Neverjetno, Mourinho se je...

Reuters

Kdo bi si mislil, da ima Jose Mourinho tudi to v svojem repertoarju.

Ljubezni, ki se nikdar ni zares razcvetela, je bilo pred dnevi dokončno konec. Ni bila to zveza, sklenjena v nogometnih nebesih, ravno nasprotno. Bastian Schweinsteiger je zapustil Manchester in danes je skupaj z lepo Ano že onstran velike luže, v Chicagu.

Dvaintridesetletni vezist je zadnji dve sezoni igral za Manchester United, a je tisti igral treba postaviti v narekovaje. Na Old Traffordu, temu gledališču sanj, namreč ni dočakal svojih sanj, prej nočno moro, sploh ko se je moral enkrat posloviti Louis van Gaal. Pod vodstvom van Gaalovega naslednika Joseja Mourinha Schweini namreč ni dobil veliko priložnosti za igro, 32-letni nogometaš je v dveh letih zbral zgolj 18 ligaških tekem.

Pri Portugalcu je bil na hladnem, potisnjen nekam globoko na stranski tir in prestavljen v rezervno ekipo. No, Mourinho se je pred tedni malce omehčal in Nemec je znova začel trenirati s prvo ekipo, toda minutaža je ostala uboga. V letošnji sezoni je na igrišču prebil le 134 minut, v prvenstvu denimo sploh ni zaigral, še najbližje je igrišču v premier ligi prišel štirikrat, ko je sedel na klopi za rezervne igralce.

In tudi zato so bile Mourinhove besede nekaj dni po ločitvi še toliko bolj presenetljive, Portugalec se je namreč na nek način - opravičil! "Žal mi je za tisto prvo skupno obdobje in on to ve. Vesel sem, da ve, saj sem mu sam povedal. Pogrešal bom dobrega fanta, dobrega profesionalca in dober vpliv na treningu," je v petek zbranim novinarjem razlagal Mourinho.

"Tako da ga nisem mogel zaustaviti, pa čeprav vem, da je pred nami še precej tekem in da bi nam prav prišel na nekaterih tekmah v tem obdobju. A moral sem ga pustiti in zdaj njemu ter njegovi ženi želim srečno življenje v Chicagu. Spada v kategorijo igralcev za katere mi je žal, kar sem jim storil. Ne želim govoriti o njemu kot o igralcu, kot igralca bi ga kupil ali pa tudi ne. Govoril pa bi o njem kot o profesionalcu, kot o človeškemu bitju. Bila je zadnja stvar, ki sem mu jo dejal, preden je odšel. Nisem ravnal prav, zato moram zdaj ravnati prav. In zato sem, ko me je prosil da gre, moral reči da. Enkrat sem ga zafrknil, ne morem ga še drugič."