Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
01.04.2017 08:20:18
Deli članek:

Se je Rijeka odrekla šampionskim ambicijam?

Do konca sezone v hrvaškem prvenstvu je ostalo še enajst krogov, na vrhu lestvice pa ima Rijeka štiri točke prednosti pred serijskim prvakom Dinamom.

Rečani v petindvajsetih nastopih še ne poznajo poraza, medtem ko so Zagrebčani izgubili dvakrat, toda njihova prednost ni visoka. Dinamo danes v derbiju kroga gosti tretjeuvrščeni Osijek, Rijeka pa jutri zvečer gostuje pri zadnjeuvrščeni Cibaliji. Če bi šlo vse po načrtih, bi morala razlika tudi po tem igralnem dnevu ostati ista.

Toda iz naše južne soseščine prihajajo novice, ki ne govorijo ravno v prid trenerju Matjažu Keku in njegovim fantom.

Dinamo je včeraj sklical novinarsko konferenco, na kateri je predstavil dolgoročni načrt, med drugim pa razkril, da je podaljšal sodelovanje z odličnim alžirskim napadalcem Soudanijem. Športni direktor Romeo Jozak je povedal, da je v klubu izjemno vzdušje, do katerega je prišlo na pripravah v Turčiji. Prav tako je klub podpisal novo pogodbo s trenerjem Ivajlom Petevom, s čimer je dokazal, da dela na dolgi rok. "Igralcem smo pokazali, kaj želimo in v zadnjem letu podpisali 12 profesionalnih pogodb," je dejal Jozak.

Slednji je izpostavil, da bodo od sezone 2018/19 v veljavo stopila novi kriteriji za vstop v skupinski del lige prvakov, ki bodo precej višji od zdajšnjih, zato mora biti tudi Dinamo boljši. Potem pa se je dotaknil še največjega tekmeca, torej Rijeke.

Najprej je dejal, da se Zagrebčani ukvarjajo samo s sabo in s svojimi težavami, a da prisluhnejo tudi stvarem, ki se dogajajo pri tekmecu. "Naše informacije pravijo, da je Rijeka že naredila projektno dokumentacijo za gradnjo vzhodne tribune stadiona Rujevica. To rabi za naslednjo sezono lige prvakov," je dejal Jozak, v nadaljevanju pa nekoliko presenetil s svojimi besedami: "Ampak, ali veste, da so ta projekt opustili? Med prestopnim rokom so bili prepričani v naslov, zdaj pa so potegnili 'ročno zavoro'. Pa saj ste videli, da so jih v zadnjih nekaj tekmah nosile dobre vile, ko so dosegali zadetke v izdihljajih dvobojev. Dejstvo, da so opustili gradnjo vzhodne tribune, ki je ne rabijo za igranje lige Europa, za ligo prvakov pa, pove veliko. Pri nas vzdušje ni bilo nikoli boljše, zelo smo samozavestni in kažemo, da želimo narediti spektakularen korak naprej."

Jozak je tako močno dregnil v tekmečevo gnezdo, ali ga je s tem želel samo še dodatno zmesti v boju za naslov prvaka, pa bomo videli. Matjaž Kek zagotovo ne bo dovolil, da bi izrečeno posebej vplivalo na njegove fante in njihovo osredotočenost v lovu na tako želeno lovoriko, s katero bi prekinili Dinamovo vladavino. Je pa res, da take besede znajo vnesti nekaj nemira in negotovosti v slačilnico.