Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
02.02.2017 09:54:47
Deli članek:

Filmska zgodba. Razpletla se je ob 22.59!

Grega Wernig

Zgodilo se je v zadnjem trenutku, toda dejstvo je, da je Gorica pred nadaljevanjem sezone ostala brez močnega orožja. Čeprav je vse kazalo, da se to ne bo zgodilo, Miran Srebrnič ne bo mogel računati na Andreja Kotnika, ki bo kariero nadaljeval na italijanskem prvoligaškem prizorišču. V svoje vrste ga je privabil Crotone, pri katerem bo imel 21-letni vezist status posojenega igralca štirikratnih slovenskih prvakov.

Poročali smo o tem, da je zadnji dan prestopnega roka pri zahodnih sosedih obstajala možnost, da bi Andrej Kotnik zapustil Gorico in kariero nadaljeval v serie A, toda hkrati smo dodali, da je za sklenitev posla bržčas ostalo premalo časa in da bo obetavni vezist še naprej branil barve štirikratnih slovenskih prvakov. Ampak zdaj je jasno, da vendarle ne bo tako. Kljub vsemu se je preselil na italijansko prizorišče. Pisali smo, da se za njegove usluge zanimata Pescara in Palermo, a obveljala je tretja možnost, v svoje vrste ga je privabil Crotone. Gre za klub, ki se bori za obstanek med elito, s tremi zmagami, štirimi neodločenimi izidi in 14 porazi je trenutno na 18. mestu na lestvici. Prestop je bil realiziran dobesedno v zadnjih trenutkih. V zadnjih sekundah.

"Res je šlo za sekunde," se je odzval Hari Arčon in v nadaljevanju opisal potek dogodkov v razburljivih torkovih večernih urah: "Predstavniki Crotoneja so prvi stik z nami navezali ob 20.30. Predstavili so nam ponudbo, ki smo jo zavrnili, nakar smo se začeli pogajati. Nekaj minut čez deseto smo dosegli dogovor, vsa potrebna dokumentacija je bila na italijanski zvezi ob natanko 22.59. Takrat je bil prestop potrjen, dejansko se je razpletlo kot v filmu."


Andrej Kotnik bo imel pri Crotoneju do poletja status posojenega igralca Gorice. "Z možnostjo odkupa pogodbe po koncu sezone ob že določeni odškodnini," pravi prvi mož prvoligaša iz slovenskega Las Vegasa, ki je s sklenjenim poslom zadovoljen.

CELOTEN ČLANEK, V KATEREM RAZKRIVAMO TUDI FINANČNE PODROBNOSTI PRESTOPA IN POTEK SANACIJE GORIŠKEGA PRVOLIGAŠA,  SI PREBERITE V TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA SPLETNI STRANI TRAFIKA24.SI.