vrtec, tommaso, avto Svet24.si

Na dvorišču vrtca avto do smrti zbil 4-letnika

Kavni aparat Svet24.si

Zaradi predrage kave poklical policijo, ta pa je ...

18418X0073 Necenzurirano

Kako so nam ugrabili razpravo o prihodnosti ...

polwe20220513133644__DAX8337 Reporter.si

V SDS ni več nikogar, ki bi sprožil razpravo o ...

guberac jk Ekipa24.si

Po sledi škandala! Bodo Koprčani sploh igrali ...

fred-astaire Odkrito.si

Tako življenje je imel, preden je postal ...

doncic Ekipa24.si

Dončić silovito začel drugo tekmo finala ...

nu
nu
0 01.02.2017 19:17:08

Ker naj bi bil nacist, so navijači preprečili njegov prihod v klub

Ukrajinec Roman Zozulja je ukrajinski reprezentant, povsem soliden nogometaš, čigar usluge bi si lahko želel marsikateri trener marsikaterega kluba. Vendar ko glas dvignejo navijači ...

Zozulja je po dolgoletnem igranju za kijevski Dinamo in Dnipro lani poleti prestopil v Betis iz Seville, po vsega pol leta pa se je klub iz Andaluzije odločil, da ga posodi drugoligašu Rayu Vallecanu. Vendar se je zapletlo ...

zozulja


Navijači madridskega kluba so namreč "izvohali", da je Zozulja ekstremni desničar ali nacist, če želite, da pač odkrito simpatizira s pripadniki desne stranke v domovini, da na družbenih omrežjih zelo pogosto objavlja fotografije, na katerih je oblečen v vojaška oblačila, v rokah pa drži orožje ... itd. Kot izrazito levo usmerjen klub takšnega igralca pač ne bi smel imeti v svojih vrstah, so na glas dejali. Na nekaterih tekmah so celo protestirali in upravi kluba poslali jasno sporočilo.

Ukrajinec je želel vse skupaj pojasniti in je navijačem namenil pismo v katerem je pojasnil, da je vse skupaj zakuhal španski novinar, ki ga je ob prihodu v Španijo pričakal na letališču. Takrat je imel Zozulja oblečeno jakno, na kateri je bil znak, na las podoben logotipu desničarske stranke v Ukrajini. In nastal je nesporazum. 

zozulja 2


No, Zozulja ni zanikal, da vendarle obstaja povezava med njim in skrajno ukrajinsko desnico. V času rusko-ukrajinskih spopadov je namreč navijačem Dnipra pomagal pri novačenju prostovoljcev za odhod na bojišče. To pa naj bi bilo tudi vse, je dejal.

Vendar navijači se niso pustili omehčati. Skupina Vallekas je objavila svoje pismo z naslovom "Fašizem ne sodi v Rayo". Ljudi s takšnim prepričanjem ne želimo imeti v našem klubu, so poudarili.

Uprava kluba ni imela druge možnosti, kot da prekliče dogovor in Zozuljo pošlje nazaj v Betis.

Članki iz rubrike