Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jb
jb
17.09.2016 13:26:49
Deli članek:

Večni derbi v blatu? V Ljubljani razmišljali tudi o prestavitvi

Grega Wernig

Oktobrski nogometni spored bo za zelenico v ljubljanskih Stožicah zelo neugoden.

Prvoligaši bodo odigrali še štiri kroge, nato bo spet na sporedu reprezentančni premor. Nadaljevanje po slednjem bo bombastično, že takoj bo namreč sledil večni derbi med Olimpijo in Mariborom. Za zdaj tekma še ni bila povsem uradno delegirana, toda večjih dvomov ne bi smelo biti: 121. obračun med starima rivaloma bo predvidoma v soboto, 15. oktobra. Toda ali bo res? In predvsem – ali bodo pogoji v Stožicah sploh omogočali normalno nogometno predstavo?

Kot smo izvedeli, so se v luči dejstva, da bosta med reprezentančnim premorom obe tekmi slovenske reprezentance v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2018 odigrani prav na stadionu v Ljubljani, pri Olimpiji spogledovali tudi z idejo, da bi pri odgovornih poskušali doseči prestavitev na kasnejši, novembrski termin. Na koncu se za takšno potezo vendarle niso odločili, čeprav bi bila glede na omenjeno reprezentančno dejstvo več kot smotrna. Še toliko bolj, ker tekmi s Slovaško in Anglijo v vsega nekaj dneh ne bosta edina dogodka na stožiški zelenici. Upoštevati je treba tudi uradna treninga obeh reprezentanc, bržčas bodo tudi Slovenci vsaj enkrat preizkusili igrišče v ŠRC Stožice.

Med 6. in 11. oktobrom bo torej na največjem stadionu v državi "prava veselica", odgovorni – Javni zavod Šport Ljubljana – pa bodo imeli zatem zgolj tri dni časa, da bodo zelenico spravili v vsaj približno normalno stanje. No, ali štiri, če bo derbi morda v nedeljo, 16. oktobra, kar bojda sploh ni nemogoče. Javni zavod Šport Ljubljana bo imel toliko bolj nehvaležno nalogo, če bo uvod v oktober denimo postregel z večjo količino dežja, kar bi bilo glede na letni čas povsem verjetno. Skratka, poraja se resen dvom, na kakšnem igrišču bo odigran drugi večji derbi v tej sezoni, na koncu pa vendarle kot pribito drži naslednje dejstvo: pogoji bodo za oba kluba enaki.