Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
17.09.2016 11:53:32
Deli članek:

Soigralec Cesarja in Birse je pravi junak: Rešil žensko in policiji predal napadalca!

Reuters

Italijani slavijo nogometaša Chieva Riccarda Meggiorinija.

Slovenska reprezentanta Valter Birsa in Boštjan Cesar si pri italijanskem prvoligašu Chievu garderobo delita s čisto pravim junakom. Njegovo ime je Riccardo Meggiorini. Po poklicu je nogometaš. Po izobrazbi napadalec. V prostem času pa rešuje pomoči potrebne. Enaintridesetletnik je novi italijanski heroj, a ne zaradi dosežkov na zelenicah. Ljudje ga trepljajo po ramenih, ker je rešil žensko, ki se je znašla v krempljih nepridiprava.

Ura je bila že pol treh zjutraj, ko je Meggiorini zaslišal krike z ulice. Pogledal je, kaj se dogaja, in opazil, kako je moški napadel žensko. Otrok milanskega Interja ni okleval, stekel je iz stanovanja, rešil nesrečnico, napadalca pa pridržal do prihoda policije. In postal junak!

"Še nikdar nisem presprintal 200 metrov ob treh zjutraj. Še ogrel se nisem," se je v pogovoru za La Gazzetto dello Sport pošalil nekdanji mladi italijanski reprezentant in v nadaljevanju opisal svojo zgodbo: "Tukaj, kjer živim, je vedno hrupno, ponavadi zaradi ljudi, ki so popili kozarček preveč. Toda tokrat je bil hrup drugačen. Ženska je kričala moškemu, naj jo pusti pri miru, naj gre stran. Želela je zbežati, a mu ni uspela ubežati. Nisem veliko razmišljal. Oblekel sem si majico, obul superge in stekel ven, medtem pa je moje dekle Silvia poklicala policijo. Ko sem tekel na pomoč, sem videl, da je ženska v vse večjih težavah. Moški ji je strgal majico, potisnil jo je na avto. Skočil sem vanj in vsi smo se znašli na tleh. Nikdar v življenju nisem nikogar udaril, niti kot otrok. Niti ne vem, kako pošteno udariti. Nisem se želel tepsti, le prijel sem ga in zadržal na tleh. Držal sem ga, dokler ni prišla policija. Policisti me niso prepoznali. Vprašali so me za podatke, dal sem nekaj izjav. Ne počutim se kot heroj. Naredil sem le to, kar bi vsak. Preprosto moral sem posedovati. Ne prenesem nasilja nad ženskami. Kasneje mi je starejši par z balkona dejal, da sem naredil dobro stvar in počutil sem se res super."

Kot so kasneje poročali mediji, je ženska poznala moškega, do incidenta pa je prišlo po tem, ko naj bi več ur močno popivala.