Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
17.09.2016 08:23:03
Deli članek:

Škandal v slovenski skupini? Slovaki javno obtožili sodnika iz Srbije!

Milorad Mažić

Fifa je sprožila preiskavo zaradi hudih obtožb slovaškega reprezentanta.

Se je v kvalifikacijski skupini za preboj na svetovno prvenstvo 2018, v kateri je tudi Slovenija, začelo zapletati, še preden so se bitke začele zares? Na obzorju je namreč čisto pravi škandal, za katerega so poskrbeli na Slovaškem, kjer se očitno še vedno niso sprijaznili s porazom, ki so ga doživeli v prvem krogu kvalifikacij. Doma so morali priznati premoč Angliji, toda udarec je bil res boleč, saj so Otočani zmagoviti gol zabili šele v globoko v sodnikovem podaljšku.

Jan Durica, nogometaš turškega Trabzonsporja, je po tekmi prst krivde brez sramu usmeril v sodnika Milorada Mažića iz Srbije. "Na svetovno prvenstvo vodi le prvo mesto. Zakaj bi ga osvojila Slovaška, če imamo Anglijo v skupini? Jasno je, da bodo (sodniki, op. a.) vedno favorizirali velike. Verjetno je ta sodnik dobro vedel, kako to storiti na tej tekmi," je bil brez dlake na jeziku že 34-letni nogometaš.

Njegove besede so prišle vse do Mednarodne nogometne zveze, kjer so potrdili, da so nogometaševe besede vzeli še kako resno. Tako resno, da so zaradi njih začele tudi s preiskavo. In kaj bo sledilo? Hja, upamo si trditi, da bo zgolj nogometaš prejel kakšno kazen. Saj veste, kako je v nogometu s sodniki. So pač nedotakljivi …