Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
01.08.2016 08:59:24
Deli članek:

Mojstrovina, ki je šokirala Maribor (video)

alesfevzer.com

Jure Balkovec je junak Domžal. Levi bočni branilec je svojemu moštvu s fantastičnim zadetkom iz prostega strela priigral točko, zadetek pa bo brez dvoma kandidiral za najlepši gol leta v slovenskem prvenstvu.

V včerajšnjem derbiju med Domžalami in Mariborom so ljubitelji nogometa lahko še kako uživali. Derbi je bil poln razburljivosti, lepih potez, odličnih zadetkov. Skratka, šlo je za obračun, ki se ga ne bi sramovali niti v kakšni izmed lig najboljše peterice. 

Vijoličasti so v prvem polčasu preko avtogola Miha Blažiča in zadetku Damjana Boharja povedli z 2:0 in po prvih 45 minutah je kazalo na zanesljivo zmago Štajercev. A domačini se na Stadionu ob Kamniški Bistrici niso predajali, v drugem polčasu so se najprej z zadetkom Juninha vrnili v igro, potem pa so preko Jureta Balkovca izenačili.

In kakšen zadetek je to bil! Dimitri Payet, Miralem Pjanić, Hakan Calhanoglu in vsi ostali mojstri izvajanja prostih strelov bi levemu bočnemu branilcu Domžal zagotovo zaploskali, če bi videli, na kakšen način je premagal Jasmina Handanovića

Domžale so imele na voljo prosti strel iz okrog 35 metrov od mariborskega gola z desne strani, vsi na stadionu, vključno s Handanovićem, so pričakovali predložek, Balkovec pa se je odločil za strel in ga izvedel tako fantastično, da je bil izkušeni 38-letni vratar Maribora povsem brez moči. 

Mojstrovino Balkovca si lahko ogledate v spodnjem videoposnetku, akcija se začne na 2:58. Tam pa si lahko ogledate tudi vse priložnosti in vse zadetke iz včerajšnjega derbija.