Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
31.07.2016 14:36:51
Deli članek:

Kdo bo sploh igral?

Drago Wernig - TAKA

Časa za oddih ni. V četrtek zvečer so Domžalčani blesteli proti West Hamu, Mariborčani so v Aberdeenu postavili dobre temelje za napredovanje v zadnji krog kvalifikacij za ligo Europa, danes zvečer pa se bodo rumeno-modri in vijoličasti ob Kamniški Bistrici udarili za prvenstvene točke.

Z največjo gotovostjo lahko zagotovimo, da bodo eni in drugi storili vse, da bi se veselili uspeha, vendar je prav tako popolnoma jasno, da bosta zasedbi drugačni, kot bi bili v "normalnih" razmerah. Oba trenerja sta že v obeh uvodnih krogih po evropski preizkušnji posegala po velikem številu rotacij, takšno prakso pa bosta kakopak nadaljevala, saj bo po številnih pretečenih kilometrih v kvalifikacijah za ligo Europa lepo število utrujenih bojevnikov počivalo.
"Zelo zahtevno je razmišljati o dveh frontah. Maribor je fantastična ekipa, za nas bo velik izziv narediti prave rotacije. Potrebujemo točke, ker je prvenstvo za nas pomembno," pravi Luka Elsner. "Preveč si želimo dobrih rezultatov, da bi karkoli metali stran. Zagotovo bomo našli pot, kako biti tekmovalni in dobri. Dejavnik utrujenosti je vsekakor pomemben. Nekateri fantje iz udarne enajsterice, ki so proti West Hamu odigrali odlično, po četrtkovih naporih ne bodo videti tako dobro. Osnova bo, da v strokovnem vodstvu pametno sestavimo ekipo. V ozadju imamo igralce, ki prihajajo in so nam pomagali tudi proti Londončanom. Ne bojim se. Vem, da bomo tekmovalni in da bomo sposobni premagati Maribor," je nadaljeval strateg domžalskega prvoligaša.
Nekateri so menili, da morda ne bi bilo slabo, če bi bil dvoboj prestavljen. "Želimo še naprej ostati v Evropi, zato ne vem, kdaj bi našli termin za to tekmo. Spopasti se moramo z izzivi, želimo igrati v ritmu nedelja-četrtek-nedelja ne glede na to, kako težko je. Zato pa imamo široko izbiro igralcev in v vsakega verjamemo. Odigrali bomo z vrhunsko zasedbo ter s pravima željo in pristopom," je še povedal Elsner, ki se zaveda, da so vijoličasti morda v manjši prednosti, ker se jim z zgoščenim ritmom ne dogaja nič pretirano novega: "Mariborčani so takih stvari vajeni, to pri njih nikoli ni puščalo posledic. Razlika bi bila, če bi igrali proti ekipi, ki ne igra v Evropi. Kar zadeva zahtevnost preizkušnje, smo si zato dokaj blizu."