Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
31.07.2016 12:07:44
Deli članek:

Norveški otroci - Real Madrid 1:0

vszi

Norveški klub Malvik je zavrnil zvezdniški real iz Madrida, da bi treniral na njihovem igrišču, saj ima v tem terminu napovedan otroški kamp.

Ne zgodi se vsak dan, da bi kakšen klub zavrnil Cristiana Ronalda in soigralce, da bi trenirali na njegovem igrišču. Toda, tudi to se zgodi.
Zmagovalec lige prvakov Real bo 9. avgusta na stadionu Lerkendal v Trondheimu na Norveškem igral Uefin superpokal proti Sevilli, ki je slavila v ligi Europa. Vodstvo Reala je poslalo ponudbo norveškemu petoligašu Malvik IL, da bi pred tekmo za trening uporabili njihov stadion Viksletta v bližnjem mestecu Vikhammer. Toda vodstvo norveškega kluba jih je zavrnilo, saj bo tedaj na njihovem igrišču otroški nogometni kamp. Na ponudbo madridskega velikana je predsednik norveškega kluba Frode Forbord odgovoril s spoštljivim, a odločnim ne. Raje ima takrat na svojem stadionu 270 otrok kot pa Garetha Balea in Cristiana Ronalda.
"Trening Reala sovpada s terminom, ko bo pri nas otroška nogometna šola," je dejal Forbord. "Čudovito bi bilo, če bi pri nas treniral Real Madrid, toda 270 otrok nočemo kar poslati domov." Iz norveškega kluba so prijazno sporočili Realu, da pri njih lahko trenira, če so v tistem času lahko tam tudi otroci, toda iz Reala so ponudbo zavrnili. "Pri Realu so želeli trening za zaprtimi vrati, tako da otroci ne bi smeli niti opazovati treninga," je dodal Forbord in malce sarkastično poudaril: "Upam, da se bodo ti otroci nekaj naučili v naši nogometni šoli in nekega dne zaigrali za Real."