Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
09.07.2016 21:00:51
Deli članek:

Po dvoboju pod Kalvarijo Celtic iz Slovenije brez poraza (foto)

Drago Wernig - TAKA

Vijoličasti so se s škotskim velikanom razšli brez golov.

Nogometaši Maribora so odigrali sedmo in hkrati zadnjo prijateljsko tekmo pred začetkom nove sezone. V Ljudskem vrtu so gostili Celtic, od katerega so bili pred dvema letoma boljši v zadnjem krogu kvalifikacij za ligo prvakov, in se drugič v zgodovini kluba uvrstili v skupinski del najprestižnejšega tekmovanja.

Tokratni dvoboj pred 3000 tisoč gledalci se je razpletel brez zmagovalca in brez gola, trener Darko Milanič je proti škotskemu velikanu preizkusil 21 igralcev. Vijoličasti so se predstavili v zasedbi Handanović, Hodžić (od 46. Pušaver), Šme (od 46. Mertelj), Šuler (od 46. Uskoković), Janža (od 46. Viler), Vrhovec (od 46. Ogrinec), Pihler (od 46. Kabha), Hotić (od 46. Bohar), Tavares (od 46. Vršič), Bajde (od 46. Sallalich), Sunny (od 46. Novaković).

S preizkušnjo pod Kalvarijo so zeleno-beli iz Glasgowa sklenili priprave na sončni strani Alp, v treh obračunih s slovenskimi prvoligaši niso okusili grenkobe poraza. Remizirali so tudi s Celjani, v Stožicah so bili boljši od ljubljanskih zeleno-belih.