Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
09.07.2016 13:52:06
Deli članek:

Deset let pozneje: Materazzi razkril, s čim je razjezil Zidana (video)

Danes mineva natanko deset let od epskega incidenta, ki je osupnil ves svet.

Bilo je 9. julija 2006, danes mineva natanko deset let. Italija je postala svetovna prvakinja, toda finala v Berlinu se vendarle ne spominjamo po zmagi azzurrov po izvajanju enajstmetrovk. Ampak po dogodku, ki je osupnil svet in bržčas še kakšen planet. Po incidentu, ki je zaznamoval in zaključil kariero velikega Zinedina Zidana.

Takrat je zadnjič oblekel dres francoske izbrane vrste in ga slekel osramočen. Nasedel je na provokacijo Marca Materazzija, stemnilo se mu je pred očmi in odzval se je, kot ni pričakoval nihče. Z glavo se je zakadil v italijanskega branilca in ga sunil v prsni koš. Za rdeči karton, za neslavni konec velike kariere.

In v vseh teh letih se kar niso končale razprave o tem, kaj je tako razjezilo francoskega virtuoza? Kakšne besede mu je namenil Marco Materazzi, da je izzval takšen odziv? Šlo je zgolj za ugibanja, zdaj je nekdanji kontroverzni branilec azzurrov razkril resnico.

"Kar sem rekel, je bilo neumno, toda takšnega njegovega odziva si nisem zaslužil. Veliko hujše žaljivke je slišati na ulicah Neaplja, Rima, Milana, Pariza," pravi Marco Materazzi, ki bo kmalu izdal svojo avtobiografijo. Zavrnil je namige, da je žalil mamo Zinedina Zidana. "Ne, nisem je. Moja mama je umrla, ko sem bil star 15 let. Nikoli ne bi šel tako nizko, da bi komurkoli razžalil mamo. Govoril sem mu o sestri ..."
Zdaj vemo ...