Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
09.07.2016 16:38:17
Deli članek:

Šok: Mar je res mogoče, da Messi razmišlja o tem?

Reuters

Z odhodom (začasnim) iz argentinske izbrane vrste je Leo Messi gotovo razkril, da je pripravljen sprejemati težke odločitve, ko je to potrebno. Je s tem poslal tudi sporočilo, ob katerem navijačem Barcelone nikakor ne more biti vseeno.

"Zaradi kazni 21 mesecev zapora, ki si jo je prislužil zaradi utaje davkov in 3,5 milijona evrov, ki jih mora ob tem plačati, ter po bolečem porazu v finalu Cope Americe, je Lionel Messi prisiljen razmisliti o svoji prihodnosti v Španiji," poroča današnja Marca.

Že res, da gre za časnik odkrito naklonjen Realu, kar nikakor ni zanemarljivo, toda namigovanja o tem, da bi se po vseh zadnjih dogodkih zares lahko zgodilo, na kar še nedolgo nazaj nihče ni niti pomislil, postajajo vse bolj glasna. Kako verjeten je scenarij, da bi argentinski čarovnik v bližnji prihodnosti zamenjal klubske barve?

"Messi zelo dobro ve, da mu bo Barca ponudila nemoralno pogodbo. Tako kot je bilo v primeru Neymara. Toda kakorkoli obrnemo, v nastalih razmerah denar vendarle ni najpomembnejši. In izjemni nogometaš je o svoji prihodnosti razmišljal tudi že pred poletjem," piše Marca in nadaljuje: "Glede na to, da mu bo pogodba potekla junija 2018, se mu nikamor ne mudi, predvsem pa je pomembno, kako bo s pritožbo na izrečeno kazen zaradi utaje davkov, odločitve mu potemtakem ne bo treba sprejeti do polovice prihodnje sezone."

Klub se zaveda njegove dileme in bojda živi v strahu, da Messi morda ne bo želel podaljšati pogodbe. S tem, ko je pomahal v slovo izbrani vrsti, je gotovo pokazal, da je sposoben sprejemati tudi tako težke odločitve. Da postajajo zadeve vse bolj resne, navsezadnje priča tudi izjava predsednik združenja španske lige LFP Javierja Tebasa, ki je prav tako povedal, da bi lahko Leo Messi po zadnjih dogodkih zapustil Španijo.