Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
15.06.2016 14:02:45
Deli članek:

Znan je datum vročega srečanja med Mourinhem in Guardiolo

Čeprav je trenutno v ospredju reprezentančni nogomet, pa je že zdaj jasno, da se nam na Otoku obeta nova zelo zanimiva sezona.

Znani so nogometni pari, ki bodo 13. avgusta odprli novo sezono elitnega angleškega nogometnega prvenstva premier lige.

Arsenal, ki je minulo sezono končal na drugem mestu prvenstvene razpredelnice, bo gostil zasedbo Liverpoola nemškega stratega Jürgena Kloppa. Portugalec Jose Mourinho bo trenerski debi na klopi Manchester Uniteda doživel v gosteh pri Bournemouthu. Katalonec Pep Guardiola pa bo vroči krst na klopi Manchester Cityja prestal proti Sunderlandu, ki se je komaj ohranil v elitni druščini.

Guardiola in Mourinho, sicer nekdanji trener Chelseaja, stara znanca in rivala še iz španskega prvenstva kot trenerja žgočih tekmecev Barcelone in Reala Madrida, si bosta prvič v angleškem prvenstvu zrla v oči 10. septembra v mestnem derbiju Cityja in Uniteda, in to na Old Trafforfdu, naslednji veliki derbi bo nato 25. februarja na Etihadu.

West Ham United nekdanjega hrvaškega selektorja Slavena Bilića bo novo sezono začel s tekmo s Chelseajem, ki ga bo po koncu evropskega nogometnega prvenstva v Franciji prevzel italijanski selektor Antonio Conte. Nogometaši Tottenham pa bodo odšli v goste k Evertonu.

Pari 1. kroga (13. avgust)
Arsenal - Liverpool, Bournemouth - Man. United, Burnley - Swansea, Crystal Palace - WBA, Everton - Tottenham, Hull - Leicester, Man. City - Sunderland, Middlesbrough - Stoke, Southampton - Watford