Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
18.05.2016 17:54:55
Deli članek:

Vstopnice gredo za med, v soboto v Stožicah rekord?

Grega Wernig

V Ljubljani bodo naslov prvaka proslavili na tekmi s Krko, kako polne bodo Stožice?

Pred nogometni prvoligaši so le še tekme zadnjega kroga, toda bitka za naslov prvaka je že odločena. Olimpija je preteklo soboto slavila v Velenju, s čemer je zadržala prednost treh točk pred Mariborom, ker ima slednji slabšo medsebojno razliko, Ljubljančanov ne more več prehiteti, z njimi se lahko v zadnjih 90 minutah le točkovno izenači.

Zmaji se bodo sicer za slovo od zanje šampionske sezone doma pomerili s Krko, kot vse kaže, pa bo tekma odigrana v odličnem vzdušju. Vstopnice za obračun v Stožicah gredo namreč za med in zna se zgoditi, da bo v Ljubljani v soboto padel rekord po obiskanosti. Za zdaj slednji znaša 14.000, toliko gledalcev je bilo pred leti na tekmi Maribor – Beltinci in pred kratkim na večnem derbiju Olimpija – Maribor. Če jih bo v Stožicah tokrat še več, bo stadion skorajda razprodan.

Za zdaj naj bi sicer bilo prodanih okoli 10.000 vstopnic in ker je do tekme še nekaj časa, se zna kaj hitro zgoditi, da bodo tribune ljubljanskega stadiona dejansko zares nabito polne. No, saj kdaj bodo, če ne zdaj, ko Ljubljana slavi prvi naslov prvaka po kar 21 letih ...