Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
18.05.2016 15:59:04
Deli članek:

Kampl v najboljši enajsterici letošnje sezone bundeslige! (foto)

Kevin Kampl je v letošnji sezoni prikazal eno najboljših predstav v karieri, zaradi česar je dobil tudi posebno priznanje s strani uglednega nemškega medija.

Slovenski reprezentančni vezist v letošnji sezoni ni navdušil zgolj slovenskih ljubiteljev nogometa in navijačev Bayerja iz Leverkusna, ampak je naredil vtis tudi na nemško stroko.

Pri priznanem nemškem dvotedniku Kickerju, ki večinoma pokriva nogomet in sodi med najbolj brane tamkajšnje športne revije, so ga namreč novinarji uvrstili v najboljšo enajsterico letošnje sezone nemškega prvenstva. Da se je znašel v resnično elitni družbi, dokazuje tudi dejstvo, da so ga postavili poleg nekaterih največjih nogometnih zvezdnikov. 

Nogometaš Bayerja si tako mesto v zvezni vrsti deli z zvezdniki Bayerna (Xabi Alonso, Douglas Costa in Thomas Müller) in Henrikom Mkitarjanom (Borussia D.). 

V konici napada se nahaja še en zvezdnika Bayerna (Robert Lewandowski), člani münchenskega velikana prevladujejo tudi v obrambi (David Alaba, Jerome Boateng in Philipp Lahm), kjer jim družbo dela Mats Hummels (Borussia Dortmund).

Za presenečenje je poskrbel vratar HSV-ja Rene Adler, ki je iz najboljše enajsterice "izrinil" še enega zvezdnika Bayerna Manuela Neuarja.