Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
18.05.2016 16:28:54
Deli članek:

Saulu pri Atleticu nova pogodba

Nogometaš madridskega Atletica Saul Niguez je eno odkritij evropske nogometne sezone, kar dokazuje tudi njegova uvrstitev na širši seznam španske reprezentance za evropsko prvenstvo. Da je vroč, se dobro zavedajo tudi pri njegovem klubu, v katerem so mu že ponudili novo pogodbo, ki jo je nogometaš tudi podpisal.

Čeprav je stara veljala do leta 2020, jo je podaljšal za eno leto, seveda bo 21-letni zvezni igralec, sicer soigralec slovenskega reprezentančnega vratarja Jana Oblaka, po novem igral pod precej boljšimi finančnimi pogoji, večja pa bo zagotovo tudi njegova odškodninska klavzula. O finančnih podrobnostih vsaj zaenkrat klub ni poročal.

Nogometaš, za katerega so se že odkrito zanimali pri Manchester Unitedu in Tottenhamu, je v sezoni na 47 tekmah dosegel devet golov, najpomembnejšega in najbrž tudi najlepšega pa je dosegel na prvi tekmi polfinala lige prvakov, Atletico je po njegovem slalomu in natančnem strelu Bayern takrat premagal z 1:0, minimalno prednost pa je nato v Münchnu po zaslugi gola v gosteh tudi obdržal. V finalu se bo drugič v treh letih pomeril z mestnim tekmecem Realom.