sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

STA
STA
0 18.05.2016 15:35:54

Med evropskim prvenstvom bo naloge Platinija opravljal Španec

Predsednik španske nogometne zveze, Bask Angel Maria Villar Llona, bo ob koncu letošnjega evropskega prvenstva v Parizu, ob odsotnosti prvega moža evropskega nogometa s polnimi pooblastili, izročil pokal za naslov evropskih prvakov v nogometu, 60 cm visoko in osem kilogramov težko lovoriko iz srebra, poimenovano po Henriju Delaunayju.

Tako je določila Evropska nogometna zveza (Uefa), ki je po odstopu ostala brez suspendiranega predsednika Michela Platinija. Nekdanjega odličnega francoskega nogometaša je odneslo milijonsko izplačilo brez kritja s strani prav tako suspendiranega, zdaj že nekdanjega, predsednika Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Švicarja Seppa Blatterja.

Če se ne bi zgodila velika afera, bi bil prav Platini tisti, ki bi v skladu z običajno prakso podelil nogometno trofejo evropskim nogometnim prvakom po velikem finalu 10. julija v Parizu.


"Glede na to, da Villar po funkciji opravlja dolžnosti prvega podpredsednika evropske zveze, bo prav on prevzel to vlogo," je na seji izvršnega odbora sporočil začasni Uefin generalni sekretar Theodore Theodoridis. Villar bo kot Uefin prvi podpredsednik izročil tudi lovoriki zmagovalcem nogometnih evropske lige in lige prvakov.

Evropska nogometna zveza bo novega predsednika, Platinijevega naslednika, predvidoma izvolila 14. septembra na volilnem kongresu v Atenah, je bilo odločeno po seji izvršnega odbora Uefe v Baslu. Kandidati bodo svoje kandidature lahko vložili do vključno 20. julija. Predsednik Nogometne zveze Slovenije Aleksander Čeferin naj bi bil eden najresnejših kandidatov za novega predsednika evropske nogometne družine.

Po nogometnih kuloarjih so zaokrožila še nekatera imena morebitnih kandidatov. Tako naj bi se med resnimi kandidati za Platinijevega naslednika omenjali prav šef španskega nogometa Villar, 66-letni nekdanji nogometaš Athletica iz Bilbaa, dolgoletni predsednik nizozemske nogometne zveze 68-letni Michael van Praag, ki je že uradno napovedal kandidaturo, ter 59-letni predsednik portugalske nogometne zveze Fernando Gomes, tudi sam nekdanji nogometaš Porta. Oseminštiridesetletni Čeferin je od vseh omenjanih najmlajši.

Članki iz rubrike